Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
10. 2. 2013,
10.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

finale Union Olimpija Helios Sašo Filipovski Zmago Sagadin

Nedelja, 10. 2. 2013, 10.04

8 let

Danes učenec proti učitelju za laskavo lovoriko

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Če je Olimpija pričakovano v finalu košarkarskega pokala, pa je Helios manjše presenečenje, potem ko je bil v polfinalu trn v peti favorizirani Krki. Filipovski in Sagadin spoštljivo drug do drugega.

Košarkarji Olimpije niso bili prepričljivi v četrtfinalu proti Šenčurju in nato v polfinalu proti Tajfunu, saj so se dolgo mučili z obema kluboma, v ljubljanskem taboru pa upajo, da bo zgodba v finalu nekoliko drugačna. A se zavedajo, da bo proti Heliosu vse prej kot lahko, čeprav so verjetno pričakovali v finalu na nasprotni strani igrišča Krko. "Helios je mlada in dobro trenirana ekipa. Zmago Sagadin vedno dobro taktično pripravi ekipo. Vemo, da je bilo kar nekaj igralcev Heliosa v Olimpiji, ki se bodo želeli dokazati. Igrajo agresivno. V obrambi pritiskajo in nato igrajo hitre protinapade. To je Zmagova filozofija. V napadu igrajo potrpežljivo. Helios je ekipa, ki jo je treba spoštovati. Zlasti trenerja. Za finale pokala nasprotnik ni pomemben. Pomembna je lastna ekipa in kako bo ta psihološko odigrala vseh štirideset minut," je trener zeleno-belih Sašo Filipovski pogledal proti finalnemu tekmecu.

Dvoboj se bo začel ob 17.15 v celjskem Golovcu, na nasprotni strani pa mu bo stal njegov učitelj in mentor Zmago Sagadin, ki je v polfinalu pretkano prelisičil Aleksandra Sekulića pri Krki in popeljal Helios do nekoliko presenetljive uvrstitve v finale. V soboto so pri Domžalčanih manjkali Damir Rančić, Gregor Hrovat in Jure Močnik, Sagadin pa upa, da bo vsaj kdo na voljo danes v finalu. "Olimpije nisem veliko gledal na tem turnirju. Po imenih ima kakovostno ekipo. Ima več igralcev. Mi jih imamo osem. Upam, da bo v finalu kdo od poškodovanih lahko zaigral. Da bomo imeli nekaj svežega materiala, sicer bo težko igrati dve tako težki tekmi v 24 urah. Favorit je absolutno Olimpija, vendar favoriti ne zmagajo vedno," je takoj po polfinalnem uspehu dejal Sagadin.

Ne spreglejte