Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
9. 12. 2019,
16.47

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

2

Natisni članek

Zoran Dragić Goran Dragić Goran Dragić

Ponedeljek, 9. 12. 2019, 16.47

4 leta, 4 mesece

Brata Dragić: Zoran blesti, Goran sedi

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

2

Goran Dragić | Goran Dragić je nazadnje igral prvega decembra. | Foto Reuters

Goran Dragić je nazadnje igral prvega decembra.

Foto: Reuters

Medtem ko je Goran Dragić zaradi poškodbe prepone izpustil zadnje štiri tekme svojega Miamija v ligi NBA, pa njegov brat Zoran blesti v dresu Ulma.

Zoran Dragić je v Ulmu dobil tisto, kar je iskal. Igralski mir, tekmovalne minute in svobodo. V zadnjem obdobju je povsem ujel igralski ritem. K nedeljski zmagi proti Oldenburgu je namreč prispeval kar 31 točk (met za 3 točke 4:10, za 2 točki 5:7, prosti meti 9:10). Vrhunska predstava ni bila osamljena. Na predhodnih štirih tekmah je namreč dosegel 27, 23 in dvakrat 18 točk. V EuroCupu pa je na zadnjih tekmah vknjižil 33 oziroma 14 točk.

Po enajstih krogih sicer Ulm zaseda deveto mesto lestvice nemškega prvenstva. V EuroCupu pa si z eno zmago na osmih tekmah ekipa Jake Lakoviča z Maccabijem Rishon deli status najslabše v tekmovanju.

Nova tekma Zorana Dragića čaka že v sredo, ko bo v Ulmu gostoval Monaco. | Foto: Sportida Nova tekma Zorana Dragića čaka že v sredo, ko bo v Ulmu gostoval Monaco. Foto: Sportida

Čez lužo, v Miamiju, pa nekoliko slabše trenutke preživlja njegov brat Goran Dragić. Potem ko se je dodobra vživel v vlogo Miamijevega aduta s klopi (na prvih 18 tekmah je v povprečju dosegal 15,9 točke, 3,2 skoka in 5 asistenc), se je v tem mesecu znašel v primežu zdravstvenih težav. Zaradi težav s prepono je namreč izpustil že štiri zaporedne tekme.

Njegov Miami vseeno ohranja dober položaj na lestvici vzhodne konference lige NBA, saj z razmerjem 17 zmag – 6 porazov zaseda tretje mesto. Kljub temu trener Erik Spoelstra upa na Ljubljančanovo vrnitev, slovenski košarkarski sladokusci pa bi ga v dresu floridskega moštva želeli videti najkasneje v noči na nedeljo, ko se bo Miami pomeril z Dončićevim Dallasom.

Luka Dončić
Sportal Dončić prehitel Jordana, a izgubil in se jezil na sodnike #video
Luka Dončić
Sportal Dončićevo pretiravanje? "Praske in kri govorijo svojo zgodbo."
Ne spreglejte