Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
13. 5. 2016,
6.31

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

San Antonio Spurs Oklahoma CIty Thunder

Petek, 13. 5. 2016, 6.31

6 let, 7 mesecev

Zarjoveli so kot levi, jih povozili, zdaj je vprašanje le še, kaj bo naredil Dragić

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

V zahodni konferenci smo dobili še drugega finalista. Ekipa Oklahoma City Thunder je na krilih prvih zvezdnikov Kevina Duranta in Russlla Westbrooka povozila San Antonio Spurs. Odprto vprašanje je le še na vzhodu, kjer je aktiven Goran Dragić.

Če je bila prva četrtna šeste tekme polfinala zahodne konference med Oklahomo in San Antoniom še izenačena, je bilo pozneje vse v znamenju Oklahome. Njeni košarkarji so že ob polčasu vodili z velikih 55:31, ob koncu tretje četrtine z 91:65, na koncu pa s 113:99 slavili zmago in preboj v finale zahoda, kjer jih že čaka Golden State na čelu z MVP lige Stephenom Curryjem.

 

Osrednje ime šeste tekme je bil prvi zvezdnik Oklahome Kevin Durant, ki se je lahko pohvalil s 37 točkami. Drugi najnevarnejši mož Russell Westbrook jih je prispeval 28 in12 podaj.

 

Gostitelji so pri poraženem moštvu povsem omejili učinek zunanje vrste, saj je prvi organizator Tony Parker dosegel le šest točk in samo šestkrat pogledal proti obroču, prav tako je izgubil šest žog.

 

V čakanju na Gorana Dragića in druščino

 

Ob porazu, ki so ga doživeli Spurs, se poraja vprašanje, ali se bo ekipa za prihodnjo sezono spremenila, saj sta veterana Tim Duncan in Manu Ginobili stara 40 oziroma 38 let. 33-letni Parker je o tem povedal: "Ne vem, kako se bosta odločila. Vsako leto pride na naš naslov takšno vprašanje. Ta sezona je bila za nas odlična, saj smo v rednem delu zmagali na 69 tekmah. Jasno je, da smo si želeli premagati Oklahomo in priti v finale zahoda."

 

Žoga je v rokah Gorana Dragića in Miamija, ki bo skušal danes ponoči izsiliti odločilno sedmo tekmo. | Foto: Žoga je v rokah Gorana Dragića in Miamija, ki bo skušal danes ponoči izsiliti odločilno sedmo tekmo.

 

Se pa obeta napadalno usmerjen finale na zahodu, saj tako aktualni prvak Golden State kakor Oklahoma gojita hitro igro. Zanimivo bo videti, ali bo Curryju skupaj s Klayom Thompsonom uspelo preskočiti navezo Durant - Westbrook, ki bo neobremenjeno napadala uvrstitev v veliki finale.

 

Odprto je tudi še eno vprašanje na vzhodu, kjer Cleveland Cavaliers na čelu z LeBronom Jamsom čakajo na drugega finalista. Za drugo vstopnico se potegujeta Toronto in Miami našega Gorana Dragića. Danes bosta ekipi odigrali šesto tekmo, Toronto bi si z zmago na gostovanju že zagotovil napredovanje. V primeru zmage Miamija bo o potniku v finale odločala sedma tekma v Torontu.
 

Končnica lige NBA, 12. maj:

Oklahoma City Thunder : San Antonio Spurs 113:99 /4:2/
Durant 37, 9 sk., Westbrook 28, 12 podaj; Leonard 22, Duncan 19, Aldridge 18, 14 sk.

/ /Izid v zmagah. Moštvi igrata na štiri zmage.

Ne spreglejte