Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
12. 1. 2012,
9.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Davis Bertans Partizan Union Olimpija

Četrtek, 12. 1. 2012, 9.57

8 let

Bertans: Mislim, da sem se prav odločil

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ob začetku leta je kot strela z jasnega odjeknila novica, da se Davis Bertans seli iz Olimpije v Partizan. "Vse skupaj se je zbiralo, finance pa so bile glavni razlog za odhod," pravi Bertans.

Latvijski košarkar je že pred novim letom odšel v domovino in tako zapustil treninge Olimpije. Ker je trener Sašo Filipovski poudarjal, da bodo med prazniki trenirali na polno brez prestanka, je bilo nekako slutiti, da se nekaj pri Bertansu dogaja. Kaj kmalu se je nadarjeni latvijski košarkar odločil, da si poišče novo sredino. Zakaj je odšel v Partizan, je povedal po tekmi proti Heliosu v Domžalah: "Vse skupaj se je zbiralo. Ena plat je bila finančna. Moram pomagati družini. To je bil glavni razlog. Zelo sem bil zadovoljen s trenerjem Filipovskim in on seveda ni bil razlog, da sem odšel. Zdaj je Olimpija dobila novega igralca na mojem igralnem mestu, tako da bi igral manj kot prej. Mislim, da sem se prav odločil. Ta korak sem naredil malce pred novim letom. Partizan je evroligaški klub in vem, da se v tej sredini košarkarji veliko naučijo in napredujejo. Imel sem tudi druge ponudbe, vendar sem se odločil za odhod v Beograd."

V srbsko prestolnico se je Bertans podal 4. januarja, za enkrat pa še ni zaigral v dresu beograjskega predstavnika, saj pravi, da potrebuje čas, da spozna vse taktične različice. S trenerjem Jovanovićem se tudi nista pogovarjala o njegovi vlogi, a poudarja 19-letni Latvijec, da si bo moral svoje mesto izboriti z dobrim delom na treningu. "Bertansa sem videl že na evropskih prvenstvih mlajših reprezentanc, ko sem bil selektor Srbije. Takrat sem videl, da gre za odličnega igralca. Imamo pa tudi v Partizanu vrsto mladih košarkarjev, ki čakajo na svojo priložnost. Za prihodnjo sezono bomo sestavili ekipo kakovostnih mladih košarkarjev, ki jim bomo dodali kakšne izkušene igralce," o novem igralcu pravi trener črno-belih.

Ne spreglejte