Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 7. 2018,
9.21

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

Natisni članek

NBA Vince Carter Carmelo Anthony

Torek, 31. 7. 2018, 9.21

5 let, 8 mesecev

Prestopi v ligi NBA

Anthony na pragu Houstona, 41-letni Carter v Atlanto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69
Carmelo Anthony | Foto Reuters

Foto: Reuters

V sredo, le nekaj dni po tem, ko je Carmelo Anthony uradno postal član Atlante Hawks, naj bi postal prost igralec. Po poročanju ESPN bo košarkarski veteran v kratkem sklenil pogodbo s Houston Rockets. 

Carmelo Anthony je po poročanju ESPN že razveljavil pogodbo z Atlanto, odplačal naj bi jim dobra dva milijona evrov od svoje plače, ki v celoti znaša dobrih 23,8 milijona evrov. Pogodba z Atlanto Anthonyju namreč ni dovoljevala, da bi 203 centimetre visoki košarkar zamenjal klub, zato se je dogovoril za odkup. Dobra dva milijona evrov naj bi znašala tudi njegova plača v Houstonu, kar predstavlja veteranski minimum.

Dwayne Wade
Sportal Veteranska zvezdnika še brez kluba

Anthony bo tako kmalu postal prost igralec, a mora počakati najmanj 48 ur pred podpisom nove pogodbe. 34-letni košarkar, ki je v preteklosti igral tudi v Denverju in New Yorku, je v lanski sezoni v dresu Oklahome kazal najslabše predstave v svoji karieri. Pri Oklahomi je imel v povprečju le 40,4-odstotni met iz igre. Leta 2013 je bil nekdanji reprezentant ZDA najboljši strelec lige NBA, desetkrat je nastopil na tekmi vseh zvezd.

Houston se je v lanski sezoni prebil do finala zahodne konference, kjer so rakete izgubile s 3:4 proti poznejšim prvakov lige NBA iz Golden Stata, v rednem delu sezone pa je imel Houston kar 65 zmag. Anthony bo tako v naslednji sezoni igral ob boku Jamesa Hardna in Chrisa Paula.

Carter v Atlanto

Še en veteran v ligi NBA Vince Carter je pred nekaj dnevi pri 41 letih podpisal enoletno pogodbo z Atlanto Hawks. Carter bo tako kot nemški zvezdnik Dirk Nowitzki v ligi NBA preživel že 21. sezono. Najstarejši igralec v severnoameriški poklicni ligi bo za igranje v dresu Hawksov tako kot Anthony prejel minimalno veteransko plačo v vrednosti dobrih dveh milijonov evrov. Atlanta bo tako že osmi klub v NBA, v katerem bo zaigral košarkarski zvezdnik, ki je lani zastopal barve Sacramenta. Carter je poleg Nowitzkega in Jasona Terryja edini igralec v ligi NBA, ki je igral že v zaključku prejšnjega tisočletja. 

Dallas Cowboys
Sportal Dončić sosed najbogatejših, Real prehitel Barcelono
Dončić in Nowitzki
Sportal Luka Dončić in njegov legendarni mentor
Ne spreglejte