Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 7. 2018,
19.08

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

Natisni članek

Carmelo Anthony Dwyane Wade NBA

Torek, 24. 7. 2018, 19.08

5 let, 8 mesecev

Prestopi v ligi NBA

Veteranska zvezdnika še brez kluba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52
Dwayne Wade | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Košarkarska tržnica v NBA se je prevesila v četrti teden, med košarkarsko elitno druščino pa ostaja le še nekaj vprašanj, med drugim tudi, kje bo kariero nadaljeval do pred kratkim soigralec Gorana Dragića pri Miamiju Dwyane Wade.

S 1. julijem je oživela košarkarska tržnica, na kateri se je letos v ligi NBA znašlo veliko zvenečih imen. Med košarkarji, ki so si kot prosti igralci že našli nove delodajalce, izstopa prestop LeBrona Jamesa k Los Angeles Lakersom. Eden najboljših košarkarjev zadnjega desetletja je podpisal štiriletno pogodbo s klubom Los Angeles Lakers v vrednosti okoli 132 milijonov evrov. Za veliko presenečenje je poskrbel tudi Golden State, ki je podpisal enoletno pogodbo z DeMarcusom Cousinsom, vredno dobrih 4,5 milijona evrov.

Lebron James
Sportal Bo LeBron ključ do 17. prstana Lakersov?

Med preostalimi zvezdniki, ki so bili po koncu sezone prosti igralci, izstopajo še Paul George, ki je podaljšal sodelovanje z Oklahomo, Chris Paul, ki je podaljšal sodelovanje s Houstonom, in Kevin Durant, ki bo tudi novo sezono preživel v dresu Golden Stata. Zapleti okoli Kawhija Leonarda so se končali z njegovim prestopom k Toronto Raptors. Že 21. sezono bo z novo pogodbo v dresu Dallas Mavericks preživel novi soigralec Luke Dončića Dirk Nowitzki. Dončiću se bo v Teksasu pridružil še DeAndre Jordan, ki je v prejšnji sezoni igral za Los Angeles Clippers. Pred kratkim je z Bostonom novo pogodbo podpisal Marcus Smart. 23-letni Srb Nikola Jokić se je še za pet let zavezal igranju za Denver Nuggets.

DeMarcus Cousins
Sportal Zvezdniško kopičenje pri prvakih: Golden State okrepil še Cousins
Dončić in Nowitzki
Sportal Luka Dončić in njegov legendarni mentor

V ameriški košarkarski druščini je kljub nekaterim velikim prestopom ostalo nekaj znanih imen, ki so pred novo sezono še brez delodajalca. Med njimi so tudi Dwyane WadeClint Capela, Rodney Hood in Greg Monroe. Kmalu bo prost igralec postal tudi Carmelo Anthony.

Se Wade seli na Kitajsko?

Veliko prahu se v zadnjem času dviguje okoli Dwayna Wada. Po poročanju ameriških medijev 36-letni košarkar še ni odločen, kje bo nadaljeval svojo športno pot oziroma ali se bo njegova kariera sploh še nadaljevala. Košarkar, ki je v letošnji sezoni nastopal za Cleveland in bil soigralec Gorana Dragića pri Miami Heat, je zelo zaželen na Kitajskem. Kot poročajo ameriški mediji, naj bi bil kitajski klub Xinjiang Flying Tigers za 193 centimetrov visokega košarkarja pripravljen ponuditi velikansko vsoto. Zdaj je ogromno odvisno tudi od lastnika Heatov Mickyja Arisona in višine njegove ponudbe za trikratnega prvaka lige NBA.

Anthony na pragu Houstona

Po poročanju ameriških medijev bo Carmelo Anthony svojo košarkarsko pot nadaljeval pri Houston Rockets. Vrednost pogodbe naj bi znašala dobra dva milijona evrov. 34-letni košarkar uradno sicer še ni prost igralec, saj je še vedno član Oklahome. Kmalu naj bi se zgodila menjava, v kateri bodo 34-letnika iz Oklahome poslali v Atlanto. Ta košarkarskega zvezdnika nima v svojih načrtih, tako da bo postal prost igralec. Anthony je v lanski sezoni kazal najslabše predstave v svoji karieri. Pri Oklahomi je imel v povprečju le 40,4-odstotni met iz igre.

Carmelo Anthony naj bi v kratkem postal novi član Houston Rockets. | Foto: Getty Images Carmelo Anthony naj bi v kratkem postal novi član Houston Rockets. Foto: Getty Images

Capelu nova pogodba s Houstonom?

Clint Capela je še eno od zvenečih imen, ki pred novo sezono še nimajo delodajalca. V zadnjih dveh sezonah je Capela za Houston v povprečju dosegal 13,9 točke in 10,8 skoka na tekmo. Po poročanju ameriških medijev naj bi 24-letni košarkar julija zavrnil novo petletno pogodbo Houstona v vrednosti 85 milijonov dolarjev, a kljub temu naj bi bili predstavniki Švicarja in Rockets v nenehnem stiku. Houston tako ostaja eden od glavnih kandidatov, kjer naj bi 24-letnik nadaljeval kariero.

Med bolj znanimi košarkarji, ki so še brez kluba, sta tudi Rodney Hood in Greg Monroe. Hood bo kljub težavam med košarkarjem in klubom ob izteku sezone najverjetneje podpisal novo pogodbo z dozdajšnjimi delodajalci Cleveland Cavaliers. Nejasno ostaja tudi, kje bo kariero nadaljeval Greg Monroe, ki je bil nazadnje član Boston Celtics.

Tony Parker James Harden
Sportal Tony Parker bo San Antonio zamenjal za Charlotte
Luka Dončić
Sportal Dončić bo počakal do jeseni

 

Ne spreglejte