SiolNET. Sportal Kolesarstvo
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Wiggins želi doseči dober rezultat na dirki Pariz-Roubaix

2

termometer

 | Foto:
Bradley Wiggins, zmagovalec dirke po Franciji leta 2012, bo nastopil na dirki Pariz-Roubaix. Preteklo nedeljo je, letos nekaj kilogramov težji Wiggins, na 32. mestu končal dirko po Flandriji.

Seveda Wigginsu glede na profil in dodatne kilograme, ki jih je načrtno pridobil zaradi dirkanja na dirkališču, trasa dirke Pariz-Roubaix veliko bolj ustreza. Zato tudi toliko optimizma, a hkrati ne gre verjeti, da bi Wiggins prezrl dejstvo, da se odseki, tlakovani s kockami, na dirki po Flandriji in dirki Pariz-Roubaix razlikujejo med seboj kot noč in dan.

Edina skupna točka jim je, da so odseki tlakovani s kockami, medtem ko je "kakovost" tlakovanih odsekov na dirki Pariz-Roubaix za nekaj kategorij slabša od odsekov na dirki po Flandriji. To pomeni tudi nešteto število možnosti, da se nastop na dirki predčasno in klavrno konča.

"Na dirki Pariz-Roubaix bi rad dobro nastopil. To ni nobena skrivnost. Takšne dirke ne štartaš z drugačnim namenom, kot je, da dosežeš dober rezultat," je pred začetkom dirke Scheldeprijs dejal Wiggins. "Ne bi tvegal nastopa na dirki po Flandriji, če ne bi imel v glavi dobrega nastopa na dirki Pariz-Roubaix," je dodal Wiggins.

Zadnji zmagovalec dirke po Franciji, ki je zmagal tudi dirko Pariz-Roubaix, je bil leta 1981 Francoz Bernard Hinault. To, kar je uspelo njemu, je uspelo samo še dvema kolesarjema. To sta "kanibal" Eddy Merckx in Italijan Felice Gimondi. Ker je Wiggins že zmagal dirko po Franciji in pred seboj nima nobenega zelo pomembnega cilja, je pripravljen, preden se znova vrne na dirkališče, tudi več tvegati.

"Očitno si zdaj lahko privoščim več tveganja, medtem ko sem v preteklosti vedno razmišljal in dirkal premišljeno z mislijo, da bom dober na dirki po Franciji," je dodal Wiggins, ki se zaveda, da na nedeljski dirki vseeno ne bo tako oster boj za položaj v ospredju, kot je bilo to na preteklih dirkah v Belgiji. Na dirki Pariz-Roubaix bo veliko bolj pomembno, koliko moči bodo imeli kolesarji v nogah.

Wiggins se predvsem želi izogniti težavam v prvih dveh tretjinah dirke. Nato pričakuje, da bo lahko pokazal, da je dobro pripravljen ter da se lahko kosa z najboljšimi v zaključku dirke. Predvsem si želi biti ob Tomu Boonenu in Fabianu Cancellari.

"Bilo bi sijajno, če bi bil v zaključku dirke z njima. Moj največji izziv bo, da mi to uspe. Vsekakor pa še nisem razmišljal o tem, kaj bi moral nato storiti v zaključku, da bi ju premagal. Zame bi bila že to velika čast, če bi bil v zaključku zraven. Vsekakor bo pomembno, da bo v zaključku dirke v ospredju čim več naših kolesarjev. A dejstvo je, da je dirka Pariz-Roubaix takšna, da se na njej lahko marsikaj zgodi. V zadnjih letih se je vedno zgodilo, da so dirko v deseterici najboljših končali tudi takšni kolesarji, od katerih se to ni pričakovalo," je sklenil Wiggins.

Danes je tudi potrdil, da zagotovo ne bo nastopil na dirki po Italiji. Nastop na zadnji je odpovedal tudi njegov moštveni kolega Richie Porte.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin