Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 5. 2013,
22.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bradley Wiggins

Torek, 7. 5. 2013, 22.11

8 let

Sodniki potrdili zaostanek Wigginsa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V cilju 4. etape letošnje dirke po Italiji je bilo kar nekaj govora o tem, ali bo Britanec Bradley Wiggins naknadno dobil čas zmagovalca etape ali ne.

Medtem ko se je Enrico Battaglin v cilju že nekaj trenutkov veselil etapne zmage, je Bradley Wiggins šele prikolesaril v cilj. Njegov zaostanek naj bi povzročil padec nekaterih kolesarjev v območju zadnjih treh kilometrov etape. "Brad je zaostal zaradi padca kolesarjev pred njim. Padec se je pripetil v zadnjih treh kilometrih etape. Upam le, da bodo sodniki to potrdili. To je ena izmed stvari, ki se lahko zgodijo na kolesarski dirki. Vsekakor pa to za nas ni konec sveta," je po etapi za spletno stran ekipe Sky povedal njen športni direktor Marcus Ljungqvist. A sodniki so nato še enkrat preverili vse podatke, ki so jih imeli na razpolago in potrdili zaostanek Wigginsa, ki je znašal 17 sekund. Predsednik sodniške žirije na dirki Herve Brocque je po etapi za medije povedal: "Wiggins je za prvo skupino zaostajal še preden so se pričeli zadnji trije kilometri etape. Po zaslugi transponderjev smo imeli vse čase v zadnjih treh kilometrih etape. Lahko smo ugotovili, kdo je padel, ugotovili smo lahko čas tri kilometre do cilja in v cilju. Zato smo lahko tistim, ki so padli ali zaostali zaradi padca, dosodili čas zmagovalca."

S tem je bilo potrjeno, da v trenutku padca Wigginsa ni bilo na kraju dogodka, ampak se je tja pripeljal šele nekoliko kasneje. "To je ena izmed dirk, kjer moraš biti ves čas pazljiv in pozoren. Sekunde zelo težko pridobiš, a jih lahko zelo hitro izgubiš. Bradley je fizično in psihično odlično pripravljen. Konec koncev je to šele prvi teden dirke v katerem moraš ostati v igri za zmago, a dirka se bo odločala na kronometrih ter v gorskih etapah," je za Sky Sports News dejal menedžer ekipe Sky Dave Brailsford. Wiggins je z drugega nazadoval na šesto mesto v skupnem seštevku.

Ne spreglejte