Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 1. 2013,
18.18

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Andy Schleck

Ponedeljek, 21. 1. 2013, 18.18

3 leta, 7 mesecev

Schleck bo imel do Toura že 50 štartov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Luksemburški kolesar Andy Schleck, ki ima za seboj porazno sezono 2012, želi v letošnjem letu do dirke po Franciji nastopiti na velikem številu dirk in si s tem povrniti tekmovalni ritem.

Mlajši od bratov Schleck je zato že preteklo nedeljo pričel sezono na enodnevni dirki People's Choice Classic v Avstraliji. V torek bo na štartu prve etape dirke Santos Tour Down Under, ki se bo končala v nedeljo. Nato bo že šestega februarja na štartu prve etape dirke po Mediteranu. V februarju bo nastopil še na dirkah Tour du Haut Var in GP Nobili. Načrtuje, da bo v marcu nastopil na treh dirkah. Najprej bo nastopil na enodnevni dirki Strade Bianche ter nato na etapnih dirkah od Tirenskega do Jadranskega morja ter Criterium International. V aprilu načrtuje nastop na etapni dirki po Baskiji ter na treh enodnevnih klasikah Amstel Gold Race, Valonska puščica in Liege-Bastogne-Liege. Maja bo nastopil na etapni dirki po Kaliforniji ter junija na dirki po Švici. Konec junija se nato prične dirka po Franciji do katere bo glede na program dirk Schleck zbral 50 štartov.

V lanski sezoni je imel Schleck le 32 štartov. Na dirkah na katerih je nastopil ni dosegel niti enega dobrega rezultata. Edini etapni dirki, ki ju je končal sta bili dirki po Omanu in Circuit Sarthe, medtem ko je odstopil na dirki Pariz-Nica, dirki po Kataloniji, Criterium du Dauphine in dirki po Pekingu. Lani je na dirki Criterium du Dauphine padel in staknil poškodbo, ki ga je stala nastopa na dirki po Franciji. "Lagal bi, če bi dejal, da sem popolnoma pozdravil poškodbo. Ko sem doma še vedno hodim na fizioterapijo, a vsekakor lahko kolesarim brez bolečin. To, kar se je zgodilo moram pustiti za seboj in ponovno pridobiti samozavest. Prav to sem izgubil, ko sem bil pol leta odsoten z dirk. Ko smo se z vodstvom ekipe pogovarjali o programu dirk sem želel, da do Toura nastopim na čim večjem številu dirk. V nogah bom imel 50 štartov pred pričetkom Toura. To moram storiti saj mi manjka tekmovalnih dni. Želim garati saj sem zelo motiviran in se zavedam česa sem sposoben," je za avstralske medije dejal Schleck, ki je v nedeljo prvo dirko na kateri je nastopil letos, končal na 68. mestu.

Ne spreglejte