Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 3. 2013,
19.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Peter Sagan Grega Bole

Petek, 8. 3. 2013, 19.00

8 let

Sagan zmagovalec tretje etape, Grega Bole 15.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovak Peter Sagan je v ciljnem šprintu tretje etape 48. kolesarske dirke od Tirenskega do Jadranskega morja slavil že četrto zmago v letošnji sezoni. Bole 15. Cavendish ostaja v vodstvu.

Tudi v tretji etapi, ki je bila dolga 190 kilometrov, je bilo pričakovati ciljni šprint glavnine. A tudi danes je ves čas etape močno deževalo, kar je etapo naredilo še toliko težjo. K sreči je deževati pričelo po štartu etape, tako da so bili kolesarji suhi vsaj preden se je slednja pričela. Dirka poteka tretji dan in že tretji dan je ves čas etape deževalo. Tudi tokrat je glavnina že na pričetku etape dovolila pobeg nekaterim kolesarjem. Tokrat so bili to Cesare Benedetti (NetApp-Endura), Garikoitz Bravo (Euskaltel-Euskadi) in Francesco Failli (Fantini Vini-Selle Italia). Po stotih kilometrih etape so imeli ubežniki devet minut prednosti pred glavnino na čelu katere so bili kolesarji ekipe Omega Pharma-Quick Step. Bravo je kmalu nato omagal in bil ujet s strani glavnine. Po gorskem cilju je glavnina pričela narekovati močnejši tempo in imela 40 kilometrov do cilja le še minuto zaostanka za preostalima dvema ubežnikoma.

Dvajset kilometrov do cilja je bila vsa glavnina skupaj, na čelu pa kolesarji ekipe Cannondale s Kristijanom Korenom na čelu. Po vzponu (Madonna Scoperto), petnajst kilometrov do cilja, je s pobegom poskusil Juan Antonio Flecha (Vacansoleil-DCM) kateremu se je pridružil še Fabian Cancellara (RadioShack-Leopard). Ubežnika sta bila ujeta, sledil je pobeg Nizozemca Larsa Booma (Blanco). A tudi on je bil kmalu zatem ujet. Dva kilometra in pol do cilja je poskusil še Sergej Lagutin (Vacansoleil-DCM), a je bil tudi on ujet ob pričetku zadnjega kilometra etape. V ciljnem šprintu je bil najmočnejši Peter Sagan za katerim sta ciljno črto prečkala Mark Cavendish in Andre Greipel. Od slovenskih kolesarjev sta etapo v prvi skupini končala le Grega Bole in Jani Brajkovič. Bole je tokrat sodeloval v šprintu in osvojil 15. mesto, medtem ko je bil Jani Brajkovič 57. Kristijan Koren in Robert Vrečer sta v cilj prikolesarila s slabima dvema minutama zaostanka za Saganom. V soboto bo na sporedu etapa s tremi kategoriziranimi klanci. Etapa se konča s ciljnim vzponom v Prati di Tivo.

Ne spreglejte