Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 6. 2013,
15.47

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tony Martin Rohan Dennis

Sreda, 5. 6. 2013, 15.47

5 let, 6 mesecev

Rohan Dennis novi vodilni, kronometer Martinu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Aktualni svetovni prvak v kronometru Tony Martin je zmagovalec 4. etape 65. kolesarske dirke Criterium du Dauphine (2.WT). Rohan Dennis in Christopher Froome na 2. in 3. mestu.

Na dirki je bil na sporedu dobrih 32 kilometrov dolg posamičen kronometer. Trasa slednjega je bila ravna. Poleg tega je bil lep in sončen dan, tako da so imeli kolesarji enakovredne pogoje. Aktualni svetovni prvak Tony Martin je premagal vse konkurente in s povprečno hitrostjo skoraj 53 kilometrov na uro slavil novo zmago. ''Povprečna hitrost 52,8 kilometra na uro ni slaba. Današnji nastop zagotovo ni bil moj najboljši v kronometru, a lahko rečem, da ni bil slab. V zadnjih dneh sem imel težave z želodcem in k sreči sem se danes počutil nekoliko boljše. Nisem povsem zdrav in nisem prepričan v zmago. Vsekakor moramo počakati, da v cilj prikolesari Froome,'' so bile prve beseda Martina po prihodu v cilj. Za njim se je namreč na traso podalo še 90 kolesarjev, ki so bili pred pričetkom etape pred njim v skupnem seštevku.

Od kolesarjev, ki se bodo v naslednjih etapah borili za zmago v skupnem seštevku, je s kronometrom najboljše opravil Christopher Froome. Britanec je zasedel 3. mesto. Poleg Frooma so kronometer v deseterici končali še trije kolesarji ekipe Sky. Edvald Boasson Hagen, Richie Porte in Geraint Thomas so zasedli 6., 7. in 10. mesto. Danec Jakob Fuglsang je za Froomom zaostal slabi dve minuti, Samuel Sanchez dve minuti in pol, Alejandro Valverde, Jurgen Van Den Broeck in Alberto Contador skoraj tri minute. Slovenec Kristijan Koren je bil po kronometru nekoliko razočaran. Zasedel je 32. mesto in za Martinom zaostal natančno 3 minute.

''Prvo polovico kronometra sem dobro odpeljal, a sem nato padel v nek čuden ritem. Potreboval sem deset kilometrov, da sem zopet ulovil prave obrate in občutek. Zadovoljen sem tudi z zadnjimi petimi kilometri. V cilju sploh nisem bil utrujen kot bi moral biti po kronometru. Vsekakor mi primanjkuje trening hitrosti,'' je po etapi za Sportal povedal Koren. Šele 23-letni Avstralec Rohan Dennis, ki prvo sezono nastopa v tej konkurenci, je novi vodilni v skupnem seštevku dirke. Froome zaostaja le 5 sekund in ima že na četrtkovi 5. etapi priložnost, da prevzame vodstvo v skupnem seštevku. Etapa se namreč konča s ciljnim vzponom v Valmorel.

Ne spreglejte