Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 5. 2019,
11.20

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Dirka po Italiji Giro d'Italia Giro d'Italia Giro

Četrtek, 30. 5. 2019, 11.20

4 leta, 10 mesecev

Kisovčani stiskajo pesti

Sokrajani verjamejo v Rogliča in rožnato majico, aktivirala se je tudi občina #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

"Močno mu želimo, da dokaže vsemu svetu, da Kisovčani zmoremo," pravijo sokrajani Primoža Rogliča, te dni enega najbolj vročih kolesarjev na Dirki po Italiji. V soboto se na dirko odpravljata dva avtobusa navijačev, ki bodo v Italijo prinesli dodatno pozitivno energijo. 

Kaj prinaša 18. etapa?

Sportal Po 165 kilometrih bega so o zmagovalcu odločali centimetri. Roglič ostaja tretji. #video

Tisti, ki se iz Zagorja ob Savi peljejo proti Trojanam, ob cesti ne morejo zgrešiti velikega rumenega kolesa, ki opozarja, da je v teh krajih doma eden najboljših kolesarjev na svetu Primož Roglič.

Čeprav je Kisovčan v zadnjih dneh preživljal težke trenutke, njegovi sokrajani, ki so tudi njegovi najzvestejši navijači, še naprej verjamejo v njegovo zmago na 102. Dirki po Italiji. "Na Primožu je velik pritisk. Nima ravno ne vem kako dobre ekipa, a upamo, da bo zdržal, da se bo boril iz dneva v dan," je v pogovoru za oddajo Danes na Planet TV novinarju Damjanu Medici o 29-letniku dejal stric Bojan Roglič.

"Močno mu želim, da dokaže vsemu svetu, da Kisovčani zmoremo." | Foto: Giro/LaPresse "Močno mu želim, da dokaže vsemu svetu, da Kisovčani zmoremo." Foto: Giro/LaPresse

"Sem stoodstoten, da bo rožnata majica naša. Poznam ga od petega leta, vem, da je garač, da nam bo v Zasavju priredil veliko zadovoljstva," pa je odločen Stane Pliberšek. Tudi Jože Grošelj močno stiska pesti, da bi bil Kisovčan po nedeljskem kronometru v Veroni odet v rožnato barvo: "Močno mu želim, da dokaže vsemu svetu, da Kisovčani zmoremo."

Primož Roglič
Sportal Spet je dregnil Rogliča in tudi Nibalija, Slovenec spregovoril o dodatnih posledicah padca #video

Rogliča od rožnate majice ločita debeli dve minuti

Roglič je trenutno na tretjem mestu v skupni razvrstitvi Gira. Za vodilnim Richardom Carapazom iz ekipe Movistar zaostaja dve minuti in 16 sekund, za drugouvrščenim Vinzenzom Nibalijem iz Bahrain Meride pa 22 sekund.

"Na pomoč" prihajata dva avtobusa navijačev

Zaradi bližine cest, po katerih bo potekal zaključni boj za rožnato majico, bo Giro v znamenju slovenskih navijačev. Iz Zagorja bosta v soboto krenila dva polna avtobusa, ki ju je plačala občina. "Dobili smo dva avtobusa, oba gresta s pozitivno energijo spodbujat Primoža," pravi župan Zagorja ob Savi Matjaž Švagan.

"S pozitivno energijo v Italijo spodbujat Primoža." | Foto: "S pozitivno energijo v Italijo spodbujat Primoža."

Giro Ghisalle
Sportal Neverjetno kolesarsko svetišče na vrhu legendarnega vzpona

V ponedeljek sprejem pred mestno hišo

V ponedeljek, 3. junija, bo ob 18. uri pred Mestno hišo v Ljubljani sprejem za slovenske kolesarske junake Primoža Rogliča, Jana Polanca in Tadeja Pogačarja. Primožu v Zagorju pripravljajo velik sprejem, ne glede na mesto, ki ga bo na koncu osvojil.

V ponedeljek ob 18. uri bo sprejem za slovenske kolesarje pred Mestno hišo v Ljubljani. | Foto: Getty Images V ponedeljek ob 18. uri bo sprejem za slovenske kolesarje pred Mestno hišo v Ljubljani. Foto: Getty Images

Preberite še:

Primož Roglič Giro 2019
Sportal Roglič izgubil nove sekunde v boju za rožnato majico, Carapaz si je čestital kar sam #video
Ne spreglejte