Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 10. 2013,
20.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luka Pibernik

Nedelja, 20. 10. 2013, 20.19

8 let

Piberniku zadnja dirka kolesarske sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Luka Pibernik, član Radenske, je zmagovalec 13. izvedbe kolesarske dirke VN Avtomojster, ki je že tradicionalno zadnja dirka v sezoni pri nas. Tomaž Nose 2., Nik Burjek 3.

Na krožni dirki, ki je bila bolj revijalnega pomena, je zmago slavil aktualni slovenski prvak Luka Pibernik. Član ljubljanske Radenske je bil namreč najmočnejši v ciljnem šprintu četverice ubežnikov, ki so bili v begu večji del dirke. Poleg Pibernika so v pobegu sodelovali še Dejan Bajt (RSC Amplatz), Tomaž Nose (Adria Mobil) in Nik Burjek (Sava). Sicer je bil član ubežne skupine še Marko Pavlič (Radenska), a je omagal še pred pričetkom ciljnega šprinta. V slednjem se je zmage veselil Luka Pibernik, medtem ko sta dirko na 2. in 3. mestu končala Tomaž Nose in Nik Burjek. Šprint glavnine za 5. mesto, ki je skoraj ulovila ubežnike, je pripadel najboljšemu slovenskemu šprinterju v letošnji sezoni Luki Mezgecu (Argos-Shimano). Na 6. mestu je dirko končal najboljši mladinec Gašper Katrašnik (Sava). Na dirki žensk se je zmage veselila Urša Pintar.

Že pred dirko je bilo jasno, da je Prekmurec Simon Špilak letošnji dobitnik lovorike Zlato Scottovo kolo. Znano je bilo tudi, da bo omenjeno lovoriko med mlajšimi člani prejel aktualni svetovni prvak Matej Mohorič ter Polona Batagelj med članicami. Za Špilaka, ki je to lovoriko osvojil že leta 2005 med mlajšimi člani, bo to prva lovorika v elitni članski kategoriji. Je pa današnja dirka štela tudi za pokal Slovenije v katerem je skupno zmago slavil Jan Polanc. Član italijanske ekipe Lampre-Merida je namreč zbral največ točk na enajstih dirkah, ki so štele za letošnjo lovoriko. Polanc je tako na prestolu nasledil Kristjana Korena (Cannondale), ki je bil najboljši lani.

Ne spreglejte