Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 6. 2022,
13.47

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,87

2

Natisni članek

Koronavirus Dirka po Franciji Tour de France Tour de France Marc Hirschi Matteo Trentin UAE Emirates Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Sreda, 29. 6. 2022, 13.47

1 leto, 9 mesecev

Matteo Trentin okužen s koronavirusom

Nov preplah pri Pogačarjevih, izgubili so pomembnega člana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,87

2

Matteo Trentin | Matteo Trentin je ostal brez nastopa na dirki po Franciji. | Foto Guliverimage

Matteo Trentin je ostal brez nastopa na dirki po Franciji.

Foto: Guliverimage

Le dva dni pred začetkom dirke po Franciji imajo v ekipi UAE Emirates s Tadejem Pogačarjem nove skrbi. Na testu za koronavirus je bil namreč pozitiven Matteo Trentin, ki je bil predviden za pomoč slovenskemu kolesarju pri ravninskih etapah in še posebej na znamenitih kockah, ki bodo na vrsto prišle v 5. etapi.

Matteo Trentin ima nobenih simptomov okužbe, zaradi pozitivnega testa je razočaran, saj mu je ta vzel nastop na dirki po Franciji. V ekipi UAE Emirates bo zdaj Trentina zamenjal Marc Hirschi. Hirschi je bil tudi sam na nedavni Dirki po Švici okužen s koronavirusom, ki je v zadnjih tednih predvsem v ekipi Tadeja Pogačarja poskrbela za veliko težav. Hirschi ni tekmoval vse od okužbe s covid-19, nastopil ni niti na švicarskem državnem prvenstvu prejšnji konec tedna.

Na seznamu osmerice UAE Emirates pričakovano ni drugega Slovenca v tej ekipi Jana Polanca, ki tako ostaja pri dveh nastopih na Touru. Za Pogačarja bodo na klancih skrbeli predvsem zvesti pomočniki z dirke po Sloveniji, Poljak Rafal Majka ter Američan Brandon McNulty, Novozelandec George Bennett in Španec Marc Soler.

Za ravninske ter razgibane odseke v zahtevnih, hitrih in kaotičnih etapah so predvideni Danec Mikkel Bjerg, Norvežan Vegard Stake Laengen in po novem zdaj še Švicar Hirschi. Trentin je bil pred tem predviden za veliko pomoč na ravnih terenih in zlasti na kockah v peti etapi, ki so sicer del legendarne klasike Pariz-Roubaix.

Dirka po Franciji se bo začela v danski prestolnici s petkovim uvodnim kronometrom (13,2 km), končala pa 24. julija na Elizejskih poljanah v Parizu. Primer Trentina pred začetkom Toura ni edini. Tima Declercqua (QuickStep-AlphaVinyl) bo tako zaradi okužbe zamenjal Florian Senechal, v ekipi TotalEnergies bo namesto obolelega Cristiana Rodrigueza, ki sicer ni okužen s koronavirusom, na startu Edvald Boasson Hagen.

Preberite še:

Dirka po Franciji 2022 Danska
Sportal Na Touru omilili ukrepe v zvezi s koronavirusom
Tadej Pogačar Po Slovenijin 2022 Celjski grad
Sportal Pri Pogačarjevih ni več skrivnosti, razkrili so imena
Jonas Vingegaard Tadej Pogačar
Sportal Pogačar in Roglič se za te zneske ne zmenita
Roglič Pogačar
Sportal Nista le Pogačar in Roglič, a sta z razlogom nad vsemi
Ne spreglejte