Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
29. 6. 2011,
16.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kristjan Koren Tour

Sreda, 29. 6. 2011, 16.02

8 let

K. Koren: Naredil bom, kar mi bodo rekli

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Letošnja dirka po Franciji ne bo nikakršno presenečenje za našega kolesarja Kristjana Korena, ki povsem sproščen pričakuje dirko vseh dirk. Jasno mu je, za koga bo delal v Franciji.

Ekipa Liquigasa ima visoke cilje pred francosko pentljo, ki se bo začela v soboto v francoski pokrajini Vendee. Drugo leto zapored bo v italijanskem moštvu tudi 24-letni Kristjan Koren, ki je na nedavni dirki Po Sloveniji pokazal, da je v izvrstni formi. Na kronometru je bil drugi tik za Robertom Vrečerjem, odlično pa se je kot nehribolazec predstavil v gorski etapi s ciljem na Golteh. Na državnem prvenstvu je nato v kronometru dosegel tretji čas, sedaj pa je pred njim novo poglavje v naporni sezoni. "Ko smo prišli v četrtek na trening ekipe, so mi fantje dejali, da sem na prologu dosegel dober rezultat in da je tudi vožnja v klanec lep pokazatelj, da sem v dobri formi. Kakšno nalogo bom imel natančno na Touru, še ne vem. Se ne obremenjujem. Vse bom skupaj s klubskimi kolegi naredil, da bo Ivan Basso prišel pod vsak klanec dobro pripravljen in bil tako na poti, ki si jo je začrtal – torej v boju za rumeno majico. Verjamem, da bom jaz tisti kolesar, ki bom moral tudi z ubežniki kolesariti ter nato pomagati Bassu, ko se bo priključil," o svoji vlogi razmišlja vedno nasmejani Koren.

Da bo nastopil tudi letos, je dobil potrdilo praktično že lani po koncu dirke po Franciji, saj je z znamenito dirko odlično opravil. Izkušenj mu torej ne bo manjkalo: "Že prvi teden je lahko težak, zadnji teden pa sploh ne veš, kaj se je dogajalo na začetku. Dnevi kar bežijo. Lani sem zadovoljivo končal Tour. Nisem bil povsem izmučen. Vse tri tedne sem bil konstanten in to je vodstvo videlo in že na koncu Toura so imeli okvirno sliko ekipe za letošnjo sezono," je povedal Koren, ki je dobil po koncu lanske francoske pentlje dober nasvet Bassa: "Rekel mi je, naj ne zapustim treninge in ne postavim kolesa na klin. 'Pelji se vsak drug dan,' mi je še dodal. Že čez štirinajst dni so me čakale enodnevne dirke. In drugo sem celo zmagal. Po tem uspehu mi je glava popustila. Letos želim dobro pripravljenost izkoristiti za prve dirke po Touru, oči pa so seveda uprte tudi na svetovno prvenstvo."

Bo pa lahko Koren povsem sproščen kolesaril na 98. dirki po Franciji, saj bo vodstvo ekipe od njega zahtevalo "le" garaško delo, medtem ko rezultat ne bo v ospredju. "Nimam biti kaj nervozen. Kar mi bo zaukazano, bom naredil. So pa kapetani ekip zagotovo živčni, sploh tisti, ki bodo kolesarili na top uvrstitve," je pogovor za Sportal zaključil 42. v skupnem seštevku lanskoletnega Toura v razvrstitvi za pikčasto majico – najboljši kolesar na gorskih cilji -, medtem ko je bil v generalni razvrstitvi 94., med mladimi do 25 let pa 17.

Ne spreglejte