SiolNET. Sportal Kolesarstvo
0,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hrvat je rekorder slovenskih cest

0,53

termometer

 | Foto: Vid Ponikvar
Foto: Vid Ponikvar

Od četrtka do nedelje bo Slovenija deležna veliko pozornosti, saj se bodo na naših cestah za naziv kralja kolesarske dirke Po Sloveniji pomerili tekmovalci številnih priznanih ekip. Svoje adute imajo tudi pri Adrii Mobilu, v moštvu pa tudi rekorderja Radoslava Rogino.

V zgodovini dirke Po Sloveniji je najuspešnejša ekipa Adria Mobil. Nastopila je na vseh dozdajšnjih dirkah in pod različnimi imeni dosegla pet skupnih zmag. Poleg tega je dosegla še petnajst etapnih zmag. Tudi letos ekipa meri visoko in si želi kolesarja med prvo deseterico.

Radoslav Rogina je kot posameznik kolesar, ki bo letos zbral že 18 nastopov, s čimer je rekorder. Drugi z največ nastopi med vsemi je Jure Golčer, ki bo letos nastopil že trinajstič. Domača ekipa tako velja za najbolj izkušeno na letošnji dirki. Kot za vse slovenske kolesarje je tudi za kolesarje Adrie nastop na domači dirki velik izziv.

Leta 2013 se je najhitreje povzpel na legendarni Vršič in se razveselil prve skupne zmage na dirki Po Sloveniji. | Foto: Vid Ponikvar Leta 2013 se je najhitreje povzpel na legendarni Vršič in se razveselil prve skupne zmage na dirki Po Sloveniji. Foto: Vid Ponikvar Letos osrednja aduta nista v pravi formi

"Na dirko Po Sloveniji letos prihajamo z mešanimi občutki. Po dokaj slabem začetku sezone si želimo zelo dober nastop na naši največji dirki. V splošni razvrstitvi v sam vrh po zadnjih predstavah Radoslava Rogine in zdravstvenih težavah Jureta Golčerja ne moremo poseči. Pričakujem uvrstitev med prvo deseterico v skupni razvrstitvi. Več pričakujem od etapnih uvrstitev, predvsem v ciljnih šprintih. Naša aduta sta Dušan Rajović in Gašper Katrašnik. Dušan je že na Dirki po Hrvaški pokazal svoje sposobnosti, Gašper pa je trenutno v zelo dobri formi in z nekoliko sreče lahko sežeta tudi do stopničk," pred četrtkovim začetkom dirke razmišlja trener Mervar Boštjan.

Zadnji skupni zmagovalec dirke Po Sloveniji iz vrst Adrie Mobila je bil nekdanji smučarski skakalec Primož Roglič, ki je tekmece pokoril leta 2015.

Skupne zmage:

1998 Branko Filip
2000 Martin Derganc 
2007 Tomaž Nose
2013 Radoslav Rogina
2015 Primož Roglič

Etapne zmage:

Gorazd Štangelj 1993
Boštjan Mervar 1993, 1994,1999,2001,2002
Milan Eržen 1993
Branko Filip 1995,
Uroš Murn 2000,
Jure Zrimšek 2003
Tomaž Nose 2004,
Marko Kump 2009, 2015
Radoslav Rogina 2013
Primož Roglič 2015

Ekipa 2017

   1. Radoslav Rogina                               Hrv
   2. Jure Golčer                                        Slo
   3. Gregor Gazvoda                                Slo
   4. Jon Božič                                            Slo
   5. Žiga Grošelj                                        Slo
   6. Gorazd Per                                         Slo
   7. Dušan Rajović                                    Srb
   8. Gašper Katrašnik                               Slo

Telekom Po Sloveniji | Foto:  

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin