Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 11. 2011,
15.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jure Golčer

Torek, 8. 11. 2011, 15.53

8 let

Golčer in Marin v Avstrijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska kolesarja Jure Golčer in Matej Marin bosta kariero nadaljevala v Avstriji. Golčer bo prihodnjo sezono član ekipe Tyrol, Marin pa ekipe RC Arbo Wels Gourmetfein.

Tako Golčer kot Marin sta bila letos člana Perutnine Ptuj. Po objavi novice, da Kolesarski klub Perutnina v prihodnji sezoni ne bo imel članske ekipe, so si morali vsi kolesarji poiskati nove ekipe, če želijo dirkati tudi v prihodnji sezoni. ''Podpisal sem enoletno pogodbo. Ekipa, v kateri je bilo letos 17 kolesarjev, želi dobro nastopiti na dirki po Avstriji ter na dirki po Sloveniji. Na Avstrijo se moramo najprej uvrstiti, medtem ko je nastop na dirki po Sloveniji odvisen od povabila organizatorjev. Ekipa mi ustreza in se že veselim prihodnje sezone, ki ne bo tako natrpana kot letošnja,'' je za Sportal povedal dvakratni zmagovalec dirke po Sloveniji Jure Golčer.

Poleg štiriintridesetletnega Golčerja v Avstrijo odhaja tudi enaintridesetletni Marin. Slednji je zadnjo zmago dosegel 16. oktobra, ko je slavil na zadnji dirki v Avstriji. Pred štartom slednje je Marin podpisal enoletno pogodbo z ekipo in nato zmagal dirko. ''V ekipi bo 15 kolesarjev. Večina so to mladi kolesarji, katerih starost ne presega 22 let. Vodstvo ekipe največ pričakuje od Stefana Ruckerja, Wernerja Riebenbauerja, Markusa Eibeggerja in mene. Poleg tega bo naša naloga tudi učenje ostalih članov ekipe. Vodstvo pričakuje, da se bomo kot ena izmed štirih avstrijskih ekip uspela uvrstiti na dirko po Avstriji. Zato vodstvo načrtuje, da bomo nastopali tudi na dirkah v Italiji in Franciji. Sam sem zelo vesel, da sem uspel najti ekipo, v kateri bom lahko marsikatero dirko odpeljal za svoj rezultat,'' je za Sportal zaključil Marin.

Ne spreglejte