Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 2. 2020,
22.10

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

2

Natisni članek

Koronavirus Združeni arabski emirati

Četrtek, 27. 2. 2020, 22.10

4 leta, 1 mesec

Uradno potrditev se še čaka

Dirka po ZAE zaradi koronavirusa odpovedana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

2

kolesarstvo, splošna | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Dirka po Združenih arabskih emiratih, na kateri je v današnji peti etapi zmagal slovenski kolesarski as Tadej Pogačar, je po poročanju ekip s prizorišča odpovedana zaradi okužbe s koronavirusom v hotelu, kjer so nastanjene ekipe.

Moštvi Astane in Jumbo Visme sta prek uradnih profilov na družabnih omrežjih sporočili, da je dirka po ZAE odpovedana, o tem pa poročajo tudi številni mediji ter novinarji, ki so bili primorani danes zvečer ostati v hotelu zaradi suma na okužbo s koronavirusom.

"Dobili smo informacijo, da je dirka po ZAE odpovedana zaradi pojava koronavirusa. Vsem vpletenim želimo vse najboljše, medtem ko čakamo na nadaljnji potek dogodkov," so zapisali na Twitterju pri nizozemskem moštvu, za katerega nastopa tudi Primož Roglič, ki pa ga letos ni na dirki.

Italijanski portal Tuttobici sicer poroča, da so se za odpoved dirke odločile lokalne oblasti, ki bodo poskrbele za teste kolesarjev in osebja v naslednjih urah. Tisti, katerih test bo pozitiven, bodo morali ostati v 15-dnevni karanteni, ostali bodo lahko v nedeljo odpotovali iz države. Pred hotel se je pripeljala tudi posebna policijska enota CBRN, ki je usposobljena za primere kemičnih, bioloških in radioloških kontaminacij, še poročajo italijanski mediji.

Koronavirus v Avstriji | Foto: Reuters Foto: Reuters

Posebna enota je izolirala območje, ustvarila karanteno, trenutno pa moštva in osebje ekip, prisotnih na dirki po Združenih arabskih emiratih, opravljajo testiranja za morebitno prisotnost virusa covid-19, ki je povzročil številne preglavice tako v svetu športa kot drugod z več kot 80.000 potrjenimi primeri ter več kot 2000 smrtnimi žrtvami.

Sum okužbe pri dveh italijanskih maserjih

Gazzetta dello Sport poroča, da obstaja sum o okužbi z omenjenim virusom pri dveh članih strokovnega osebja moštva UAE Team Emirates, za katero dirka tudi 21-letni Pogačar. Šlo naj bi za dva maserja italijanske narodnosti. Španska Marca poroča, da so vse kolesarje in spremljevalno osebje po današnji etapi pripeljali iz Dubaja v Abu Dabi, po prihodu pa so organizatorji v elektronski pošti moštvom zaukazali, da morajo ostati v hotelu. Danes so v ZAE zabeležili šest novih primerov okužbe s koronavirusom, skupna številka pa je zdaj pri 19, zaradi česar so oblasti prepovedale letalski promet v državo s sosednjih držav.

"Upam, da se bodo vpleteni hitro pozdravili in da ne bo več primerov okužbe s koronavirusom," je na družabnih omrežjih zapisal član Ineosa Chris Froome. | Foto: Instagram & Imdb "Upam, da se bodo vpleteni hitro pozdravili in da ne bo več primerov okužbe s koronavirusom," je na družabnih omrežjih zapisal član Ineosa Chris Froome. Foto: Instagram & Imdb

"Škoda, da so morali odpovedati dirko po ZAE, toda zdravje mora biti vedno na prvem mestu. Vsi čakamo na teste in ostajamo v hotelu, dokler nam ne ukažejo drugače. Upam, da se bodo vpleteni hitro pozdravili in da ne bo več primerov okužbe s koronavirusom," je na družabnih omrežjih zapisal član Ineosa Chris Froome.

Končni rezultat dirke bo veljaven po peti etapi, na kateri je danes zmagal Tadej Pogačar. Slovenski kolesarski as in član moštva UAE Team Emirates je zasedel skupno drugo mesto za zmagovalcem Britancem Adamom Yatesom (Mitchelton - Scott) ter pred Aleksejem Lucenkom (Astana).

Preberite še:

Tadej Pogačar dirka UAE
Sportal Izjemni Pogačar "vrgel kolo" za etapno zmago na "domači" dirki #video
Ne spreglejte