Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 9. 2015,
16.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tomaž Razingar HDD Sij Acroni Jesenice

Sreda, 9. 9. 2015, 16.13

8 let

"Zgodba na Jesenicah še ni prečiščena"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ob koncu kariere se je Raza dotaknil še Jesenic, kjer je želel končati igralsko pot, a je ne bo, saj ta zgodba, kot pravi, še ni prečiščena. Bo pa eden od njegovih projektov povezan z Jesenicami.

Že pred štirimi meseci, ko so se risi na svetovnem prvenstvu v Ostravi poslovili od elite, je 36-letni Razingar dal vedeti, da se njegov čas aktivnega igranja v reprezentanci izteka. Devetega septembra ob 9.09 je javnosti razkril, da je konec njegove bogate 20-letne kariere.

Te ni končal na Jesenicah, s katerimi je trikrat postal državni prvak in pri katerih je na klubskem področju pustil največji pečat, čeprav je seveda razmišljal v tej smeri, a sta ga ustavila klavrn položaj v Zgornjesavski dolini in dejstvo, da ne verjame novi zgodbi "novih" Jesenic.

"Po svetovnem prvenstvu sem vedel, da je reprezentančna zgodba končana, a sem si iskreno pustil še malo manevrskega prostora, če bi se na Jesenicah kaj spremenilo. Da bi odšel v tujino, si zaradi ogromno obveznosti ne morem več privoščiti. A če bi na Jesenicah igrali v ligi EBEL, potem bi bila vsekakor želja, da bi končal doma. Stvari na Jesenicah pa so daleč od tega, da bi bile urejene, tako da možnosti vrnitev ni bilo," je brez dlake na jeziku o rdečem hokejskem ustroju spregovoril Blejec.

Nihče ni poklical

Ob tem je priznal, da v jeseniškem društvu prav nihče ni stopil v stik z njim: "Z Jesenic ni bilo nikakršnega klica. Pa tudi iskreno povedano, za to ekipo ne bi šel igrat. Zgodba tam še ni prečiščena. Ko bo, bo pa tudi marsikdo drug pripravljen dati svoje ime. V tem trenutku pač ne."

Če že drsalk na klin ne bo obesil v dresu Jesenic, bo vpet v projekte, ki bi lahko imeli še kako močan železarski pridih. O njih še noče javno govoriti, "bo že prišel pravi čas", pravi in dodaja: "Hokej mi je v 20 letih dal praktično vse. Poskušal mu bom na nek način nekaj vrniti. A v katerikoli hokejski zgodbi bom sodeloval, bom sodeloval le z ljudmi, ki jim zaupam, ob sebi bom imel prave ljudi. Pripravljamo dva projekta. Eden, ki je povezan z mlajšimi hokejisti, bo luč sveta ugledal v začetku prihodnjega meseca. Pripravljamo projekt, a dokler ni dodelan, ni pošteno, o njem govorim v javnosti. Drugi projekt pa je deloma povezan z Jesenicami, a je še daleč od uresničitve."

Ne spreglejte