Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 12. 2014,
7.46

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 15. 12. 2014, 7.46

8 let, 6 mesecev

"Zaradi selitve tekme v Tivoli strošek še ni tak, da projekta ne bi končali pozitivno"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Namesto težko pričakovanega Trga republike je Olimpija v nedeljo gledalcem ponudila Tivoli. Vsi akterji kluba upajo, da se v torek zgodba ne bo ponovila in da se bo Ice Fest lahko začel.

Kot smo zapisali že ničkolikokrat, so do spremembe lokacije nedeljskega obračuna med Olimpijo in Sapo Fehervar pripeljale tehnične in vremenske nevšečnosti, ki prirediteljem Ice Festa onemogočajo optimalno pripravo ledu. Slovenski prvaki so tako točke proti Madžarom iskali v Tivoliju, kjer pa se zgodba zanje ni dobro končala, saj so po porazu z 2:4 ostali praznih rok.

"Seveda smo razočarani, saj smo se s fanti res borili. Želeli smo si zmago, še posebej pred domačim občinstvom, ki se je zbralo v lepem številu, a nam to žal ni uspelo. Poskušali smo vse, morda je bilo krivo celo naše zgodnje vodstvo na začetku prve tretjine, morda smo potem mislili, da bomo lažje prišli čez … Nekako se nismo več držali dogovora in ekipa, kot je Alba, je to znala kaznovati," je ničlo komentiral branilec Igor Cvetek, Marvin Degon pa ga je dopolnil: "Gre za dobro ekipo, za težkega nasprotnika. Morda smo se malce preveč sprostili zaradi vseh zadnjih zmag. Moramo se vrniti k osnovam in se držati načrta, ki si ga zadamo pred tekmo."

Torek prinaša dež … In nove nevšečnosti?

Načrta se bodo lahko držali že v torek, ko bo v Ljubljani gostoval Celovec, ki poskuša popraviti slab vtis iz prvega dela sezone. Obračun proti Korošcem bi moral v okviru Ice Festa potekati na Trgu republike, ali bo res tako, bo pokazal čas. Po nedeljskih zagotovilih, naj bi drsališče pred parlamentom danes le odprli, zmaji pa naj bi v popoldanskih urah na njem opravili trening.

A tudi če bodo Ljubljančani danes lahko zadrsali na ledeni ploskvi v središču mesta, to nikakor ne daje zagotovila, da bo torkova tekma odigrana na prostem. Torek namreč prinaša dež, močnejših padavin pa se organizatorji bojijo še bolj kot visokih temperatur. Olimpija je sicer za tekme predvidela nadomestne termine (izvedba dan pozneje, kot je bilo predvideno), a, kot pravijo v klubu, srečanja proti Celovcu ne bodo prestavljali na sredo, saj jim bodo v četrtek nasproti stali Jeseničani, v petek pa Dunajčani. Če bo torej vreme preprečilo izvedbo tekme s Celovcem na prostem, bo ta v Tivoliju.

Ne izgubljajo upanja

Predsednik Olimpije Marko Popovič pa kljub deževni napovedi upa in verjame, da se bo Ice Fest začel jutri. "Zaradi vetra se zadeva tako hitro spreminja, da je težko reči, kaj nas čaka. A delamo na tem, da se Ice Fest v torek začne na Trgu republike," je bila nedeljska želja Popoviča, ki pravi, da selitev tekme s Sapo v Tivoli ne predstavlja večje finančne izgube.

Olimpija bo namreč namesto načrtovanega nedeljskega spopada z Madžari na prostem igrala ali 23. decembra proti Dornbirnu ali 28. decembra proti Bolzanu. "Zaradi prestavitve tekme smo imeli nekaj dodatnih stroškov, kar negativno vpliva na celotno zgodbo, a mislim, da za zdaj ta strošek ni tak, da bi vplival na profitabilnost celotnega projekta oziroma na to, da projekta ne bi končali pozitivno," še pravi Popovič.

Vprašanje pa je, za koliko se bo strošek zvišal in kakšen bo nadaljnji vpliv na zgodbo, če se bodo morali zmaji v torek 30-kratnim avstrijskim prvakom zoperstaviti v Tivoliju.

Ne spreglejte