Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 5. 2011,
20.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tampa Bay Lightning Boston Bruins

Sreda, 25. 5. 2011, 20.21

8 let

Vroče med Bostonom in Tampo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V šesti tekmi konferenčnega finala na vzhodu so hokejisti Tampe Bayja zmagali in izenačili izid v tej seriji na 3:3, kar pomeni, da bo o potniku v finale odločala odločilna sedma tekma.

Boston želi v boj za Stanleyjev pokal prvič po 21 letih, igralci Tampe pa skušajo priti v veliki finale prvič po letu 2004, ko so ga tudi osvojili. Za obema ekipama je v izločilnih dvobojih že ogromno tekem, kajti Boston je proti Montrealu moral odigrati vseh sedem tekem, Tampa se je sedemkrat pomerila s Pittsburghom, zdaj pa obe moštvi znova čaka sedma tekma.

"Vedeli smo, da bo serija dolga. Sedaj nas čaka še ena tekma. Vsi smo že izkusili kako je igrati na sedmih tekmah. Vemo kaj pričakovati. Četrto zmago je najtežje doseči, obe ekipi pa bosta dali od sebe vse," je po tekmi povedal St. Louis. "Je srce in duša ekipe. Je izkušen, osvojil je številne nagrade. Osvojil je Stanleyjev pokal in zmeraj je odigral pomembno vlogo. Ve kaj storiti in kako reagirati v posameznih položajih. Pred tekmo je stopil pred nas in spregovoril nekaj besed. S tem je pokazal svoje spoštovanje do vsakega posameznika," je po tekmi dejal mladi zvezdnik Tampe Steven Stamkos o St. Louisu, edinemu hokejisti iz aktualne igralske zasedbe pri Tampi, ki je pred sedmimi leti dvignil Stanleyjev pokal.

Purcell je dosegel prvi gol kar s prvim strelom na vrata gostujočega moštva. Izenačil je Milan Lucic, Krejci pa je Boston povedel v vodstvo z 2:1. Nato sta v drugi tretjini zadela Purcel in St. Louis, slednji pa je v tretji tretjini še podal Stamkosu, sam pa je nato dosegel še svoj drugi gol. Za Boston je v zadnji tretjini dva gola dosegel Krejči in s tem postavil končni izid srečanja.

Ne spreglejte