Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 6. 2015,
10.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bolzano liga EBEL

Sobota, 20. 6. 2015, 10.05

7 let, 12 mesecev

Usoda Bolzana ostaja neznanka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Poročali smo že, da se Bolzano sooča s finančnimi težavami in da naj bi v teh dneh predsednik Dieter Knoll sporočil, ali bodo sploh še lahko sodelovali v ligi EBEL, a prihodnost kluba še ni znana.

Nad EBEL-ligašem iz južnotirolskega mesta se zgrinjajo črni oblaki. Vodilni možje Bolzana pospešeno iščejo sponzorje, ki bi jim omogočili preživetje prihodnje sezone v razširjenem avstrijskem prvenstvu. A do včeraj, ko so objavili odprto pismo navijačem, pod katero se je podpisal predsednik Dieter Knoll, prepotrebnih finančnih sredstev – italijanski mediji poročajo o 700 tisoč evrih – še ni bilo. Kaj bo z Bolzanom, naj bi bilo jasno najpozneje 30. junija. To naj bi bil zadnji datum, da ligi EBEL sporočijo, ali nameravajo vztrajati v tekmovanju.

"Spopadamo se s težkimi časi, saj nam finančni položaj, da bi nadaljevali to razburljivo avanturo, imenovano liga EBEL, ni naklonjen. Vemo, da smo v preteklosti naredili napake, a smo vselej stali klubu ob strani in zdaj delamo res vse, da bi rešili svoj oziroma vaš Bolzano. Navijači ste vedno pokazali veliko privrženost klubu, zato ne želimo skrivati stvari, temveč želimo biti odkriti. Svojo odločitev moramo ligi EBEL sporočiti do konca junija. Trenutno nimamo nobenega jamstva, a v zadnjih tednih smo naredili nekaj pomembnih korakov. Če odgovori v prihodnjih dneh ne bodo takšni, kot bi si želeli, se bomo morali spopasti z začasno prekinitvijo dejavnosti. To je možnost. Upamo, da se to ne bo zgodilo, a ne smemo je izključiti," je z nič kaj obetavnimi besedami pismo javnosti končal Knoll.

Italijani so v zadnjih dneh poročali, da naj bi bile možnosti obstanka Bolzana v ligi EBEL 50-odstotne. Če mu ne bo uspelo, se ne bo selil v serie A, od katere se je zaradi finančnih razlogov poslovil Milano, temveč bo legel k spancu.

Ne spreglejte