Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 11. 2016,
10.54

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Nik Zupančič liga KHL Robert Sabolič EIHC turnir hokej risi slovenska hokejska reprezentanca

Sobota, 5. 11. 2016, 10.54

6 let, 7 mesecev

Upošteval bo želje kluba

"Upam, da nam bo sreča še kdaj naklonjena"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Robert Sabolič | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Veseli me, da nam je dvakrat uspelo zadeti povsem ob koncu. Upam, da nam bo sreča naklonjena še kdaj," je bil po petkovi zmagi Slovenije z 2:1 nad Francijo zadovoljen strelec prvega zadetka Robert Sabolič. Zaradi želje kluba bo sobotni obračun risov z Belorusijo (16.30) za prvo mesto spremljal kot gledalec.

Slovenska izbrana vrsta je v petek dosegla še drugo zmago na domačem turnirju EIHC na Bledu. Tako kot uvodna tekma z Latvijo, ko so naši hokejisti v zadnji sekundi izsilili podaljšek, tega pa sebi v prid odločili v zadnji minuti, je tudi srečanje s Francijo ponudilo dramatično končnico. Ko je pri rezultatu 1:1 na semaforju do konca rednega dela ostalo le še 16 sekund, je zadel Boštjan Goličič in se skupaj s soigralci veselil druge tesne zmage.

"Mislim, da smo bili vso tekmo boljši nasprotnik, imeli smo kar nekaj priložnosti. Na koncu smo dosegli srečen zadetek, ki nam je prinesel drugo zmago. Zelo sem vesel, da se nam je to zgodilo že dvakrat zapored, in upam, da se nam bo še kdaj," je bil po novi zmagi v izdihljajih srečanja zadovoljen strelec vodilnega zadetka za Slovenijo Robert Sabolič.

Spoštoval bo želje kluba

Čeprav bi 28-letnik soigralcem rad pomagal tudi na zadnji tekmi s prav tako še neporaženimi Belorusi, ki bo odločala o prvem mestu, selektor Nik Zupančič popoldne (16.30) nanj ne bo mogel računati. Saboličev delodajalec iz Kontinentalne hokejske lige Admiral Vladivostok je namreč izrazil željo, da bi njihov pomemben člen na Bledu odigral le dve tekmi.

"Nad svojo minutažo in igro v ligi KHL se ne morem pritoževati. Mislim, da igram največ od napadalcev, imam zelo pomembno vlogo, zato so tudi prosili, da izpustim eno tekmo. Proti Belorusom me tako ne bo na ledu," je po svoji zadnji tekmi na domačem turnirju EIHC dejal novopečeni očka, ki se je v novi ligi za zdaj znašel odlično.

Na ligo se je hitro navadil, manj na ljudi

"Raven hokeja je nekoliko višja, a prav velikega preskoka iz češke lige nisem občutil," je povedal o prehodu iz češke Extralige v ligo KHL. | Foto: Sportida "Raven hokeja je nekoliko višja, a prav velikega preskoka iz češke lige nisem občutil," je povedal o prehodu iz češke Extralige v ligo KHL. Foto: Sportida

Z desetimi zadetki in 13 podajami na 24 tekmah je najboljši strelec in podajalec moštva s skrajnega vzhoda Rusije, ki v svoji konferenci trenutno zaseda šesto mesto. Kot pravi, se je na novo ligaško okolje – v ligo KHL se je pred to sezono preselil iz češke Extralige – hitro privadil, manj na oddaljeni Vzhod.

"Raven hokeja je nekoliko višja, a prav velikega preskoka iz češke lige nisem občutil. Mnogo večja razlika je bila v tem, da se je bilo treba navaditi na veliko časovno razliko (Vladivostok je devet ur pred Slovenijo, op. a.), na potovanja, pa tudi na Rusijo na splošno. Mesto je kar v redu, ampak ljudje, Rusi kot Rusi, njihov stil, mi niso najbolj všeč. Težje se je bilo privaditi na življenje tam kot na igro, a zdaj je že precej boljše, kot je bilo na začetku."

V ritem lige KHL se bo vrnil že v torek. Takrat bo s klubskimi soigralci v Minsku, kamor bo odletel v nedeljo, začel "evropsko gostovanje" (Minsk, Helsinki, Riga).

Še brez prejetega zadetka

"Delujejo zelo kompaktno, na tem turnirju še niso prejeli zadetka. Očitno bo to pravi finale. Če bomo hoteli premagati to Belorusijo, ki se kaže tukaj, bo treba morda prikazati še malo več. Je pa res, da bo to za vse ekipe tretja tekma v treh dneh. Videli bomo, koliko se bo prvim in drugim poznala utrujenost, a za vse je enako. Mi se bomo čim bolje pripravili na njih in odigrali kakovostno tekmo," pred srečanjem z Belorusi pravi selektor Zupančič.

Obračun se bo na željo Belorusov, ki so zaradi poleta v Minsk prosili za zgodnejši termin, začel ob 16.30. Ob Saboliču bo manjkal tudi poškodovani Jan Muršak (izpah rame), ki je v petek opravil pregled z magnetno resonanco. Po besedah selektorja ne gre za nedolžno poškodbo. Z ledenih ploskev bi bil lahko odsoten od dva do tri mesece.

 

Turnir EIHC, Bled (3.–5. november)

Sobota, 5. november
16.30 Belorusija – Slovenija
20.00 Latvija – Francija

Lestvica:
1. Belorusija 2 tekmi - 6 točk
2. Slovenija 2 - 5
3. Latvija 2 - 1
4. Francija 2 - 0


Petek, 4. november
Belorusija : Latvija 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Ustinenko 15., Graborenko 25. (PP), Demkov 37., Bojarčuk 41.

Francija: Slovenija 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Bouvet 39.; Sabolič (Tičar, Kovačević, 14., PP1), Goličič (Kuralt, Pance 60.)

Četrtek, 3. november
Francija : Belorusija 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Lopačuk 33., Drozd 40., Graborenko 48.

Slovenija : Latvija 3:2* (1:0, 0:0, 1:2, 1:0)
Pešut (Planko, Mušič, 15.), Rodman (Sabolič, Tičar, 60., PP1), Tičar (Kranjc, Vidmar 65.); Jelisejevs 41., Kulda 43.
*podaljšek

Vstopnica za ogled tekme stane pet evrov.

Ne spreglejte