Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 1. 2015,
13.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Anže Terlikar HDD Sij Acroni Jesenice liga INL

Sreda, 28. 1. 2015, 13.35

8 let

"Terla" se vrača med železarje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Moštvo HDD Sij Acroni Jesenice v drugem delu lige INL krepi svoje vrste. V Podmežakli je hokejski dom spet našel stari znanec železarjev Anže Terlikar.

Trener jeseniškega moštva Roman Pristov dobiva novo hokejsko moč, že četrto v januarju, in sicer bo po napadalcu Mihi Pesjaku in branilcih Žigi Grahutu in Nejcu Berlisku lahko računal še na enega napadalca, ki dobro pozna rdeči dres in bo v ekipo prinesel izkušnje.

Železarje je namreč okrepil krilni napadalec Anže Terlikar, ki se je Jesenicam prvič pridružil leta 1999, z njimi vztrajal 11 sezon, jim pomagal iz težkih časov in petkrat postal državni prvak. Leta 2010 je zapustil železarsko mesto, se preselil k Partizanu, nato za kratek čas zaigral še na Bledu in v Mariboru, v sezoni 2012/2013 pa se je pridružil kranjskemu Triglavu, pri katerem je vztrajal tudi v letošnji sezoni. A sodelovanja med Kranjčani in izkušenim 34-letnikom, ki je bil v tej sezoni izjemno razpoložen in posledično najučinkovitejši član orlov (20 tekem, 12 zadetkov, 10 podaj), je konec.

"V ekipi sem si želel igralca, ki je jeseniškemu hokeju že nekaj dal in do Jesenic ne goji zamere. Igralcev ne delim na stare in mlade, ampak na kakovostne in povprečne. V ekipi sem si želel igralca, ki je delaven, pravi garač, borben in nepopustljiv na ledu in tak, ki v garderobo vnaša pozitivno klimo. Anže vse to ima, ob tem pa zna odvreči tudi rokavice za čast rdečega dresa," je v klubski diktafon povedal predsednik Anže Pogačar.

Jeseničani se torej krepijo pred najpomembnejšim delom lige INL, izločilnimi boji, ki so si jih (četrtfinale) zagotovili že po rednem delu, in seveda pred nadaljevanjem državnega prvenstva, v katerem ne skrivajo želje, da bi Olimpiji prekrižali načrte.

Ne spreglejte