Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 5. 2011,
20.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Boston Bruins Tampa Bay Lightning končnica

Sobota, 14. 5. 2011, 20.31

8 let

Tampa prevzela pobudo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V končnici hokejske lige NHL je bila odigrana prva tekma finala vzhodne konference, Boston pa je moral na domačem ledu priznati premoč Tampi (2:5).

Naslednja tekma bo v torek prav tako v Bostonu, nato se serija seli na Florido. Finale zahodne konference med Vancouvrom in San Josejem se bo začel v nedeljo.

V razmaku 85 sekund so si že v prvi tretjini gostje priigrali tri zadetke prednosti. Na začetku 12. minute je vratarja ekipe Bruins ukanil Sean Bergenheim, le 19 sekund pozneje je bil po samostojni akciji uspešen Brett Clark, minuto kasneje pa je zabil še Teddy Purcell za vodstvo 3:0. Domača ekipa je prek Tylerja Seguina ob koncu prve tretjine zmanjšala zaostanek na 1:3, vendar so nato hokejisti Tampe v tretji tretjini še dvakrat zatresli nasprotno mrežo, najprej Marc-Andre Bergeron in nato še Simon Gagne, ki je zadel prazno mrežo. Minuto pred koncem je za domače moštvo zadel Johnny Boychuk, vendar zadetek več ni mogel spremeniti poteka tekme.

"Ne sodimo med moštva, ki bi čakala na zmago. Radi vzamemo stvari v roke že na začetku," je bil zadovoljen trener Tampe Guy Boucher. "Po devetih dneh premora si ne bi mogli želeti boljšega rezultata. Želeli smo odigrati svojo igro in to nam je uspelo," je dejal napadalec Tampe Martin St. Louis.

"Mislim, da smo jim prepustili nekaj lahkih golov, tako da so slavili na naših napakah," je bil nezadovoljen trener kosmatincev Claude Julien. "Po drugem golu sem mislil, da bomo strnili vrste in tudi zmagali, a tretji gol je bil zares presenečenje," pa je dodal vratar Bostona Tim Thomas.


Končnica lige NHL (konferenčni finale):

Boston Bruins : Tampa Bay Lightning 2:5 /0:1/ Seguin, Boychuk; Bergenheim, Clark, Purcell, Bergeron, Gagne

//-izid v zmagah, napreduje moštvo s štirimi

Ne spreglejte