Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 8. 2008,
19.26

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 8. 2008, 19.26

8 let, 3 mesece

Štirje nemški hokejisti suspendirani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nemška hokejska zveza (DEB) je suspendirala tri hokejiste in hokejistko, saj so kršili pravila o doping kontroli, saj kljub opozorilom niso sporočili kraja, kjer bodo nastanjeni v času dopusta.

Trije nemški hokejisti in hokejistka so se kot kaže požvižgali na pravila, ki sicer veljajo za vse.

Igralci in igralka bi morali sporočiti, kje se bodo gibali, kljub temu, da ni sezone, saj so lahko deležni nenapovedane doping kontrole (podobne kot jo je doživela Jolanda Čeplak). Vendar pa četverica, ki jo sestavljajo Daniel Kreutzer, Alexander Polaczek, Robert Ditrich in Andrea Lanzl, kljub opozorilom tega ni upoštevala, in sledil je suspenz.

Vsi si prejeli trimesečno kazen, v kolikor pa ne bodo v prihodnje upoštevali navodil, jih čaka dodatna kazen.

Medtem, ko je omenjena četvorka že doživela kazen, pa so trije hokejisti (Sascha Goc, Philipp Gogulla ter Manuel Lanzl) in hokejistka Tatjana Hentschke prejeli opozorilo, naj sporočijo kje se nahajajo, saj jih bo v nasprotnem primeru doletela podobna kazen.

Nemški hokej se sicer še nikoli ni srečal z dopingom, nacionalna protidopinška agencija je v minuli sezoni opravila 136 doping testov po sami tekmi in 190 testov na domovih igralcev in vsi so bili negativni.

Ne spreglejte