Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 12. 2011,
20.30

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jean Philippe Lamoureux

Četrtek, 1. 12. 2011, 20.30

1 leto, 1 mesec

Soigralci dajejo Lamoureuxu potrebno samozavest

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dva dosedanja medsebojna obračuna med Tilio Olimpijo in madžarskim Fehervarjem ter dve zmagi slednjega s 5:2. Če velja pravilo, da gre v tretje rado, potem je v petek čas za zmago ''zmajev''.

Če je v tej sezoni obramba ''zeleno-belih'' najbolj trdna v ligi, pa gre napadu nekoliko slabše, saj je pri repu lestvice. Za navijače je zato bila zadnja predstava v napadu dobra napoved pred naslednjimi obračuni, ''zmaji'' so dosegli pet zadetkov, a vseeno prejeli v podaljšku enega več in izgubili s Salzburgom.

''Sezone še ni konec, vedno pa je prostor za napredek. Z lastno predstavo na zadnji tekmi brez dvoma ne morem biti zadovoljen. Je že res, da sem prejel na svoja vrata ogromno strelov, vendar to ne more biti izgovor. Naš napad je deloval odlično, sam pa sem prejel pet zadetkov, kar je nesprejemljivo. Ko ekipa doseže pet zadetkov, moraš zmagati, zato je izguba točke na mojih ramenih. V prihodnje moram zbrati še več pomembnih obramb in z njimi omogočiti zmago,'' je bil glede zadnje predstave samokritičen Jean-Philippe Lamoureux.

Maksimalno na obeh straneh igrišča

Američan, ki letos navdušuje s svojimi obrambami in tudi zmagovalno miselnostjo, se je izkazal za odlično okrepitev, to dokazuje tudi podatek, da je po odstotkih obranjenih strelov na drugem mestu v ligi. Vsako tekmo prejme ogromno strelov na svoja vrata, v zadnjih tekmah pa je na trenutke delovalo, kot da se njegovi soigralci v določenih položajih preveč zanašajo nanj, na kar 27-letni čuvaj mreže odgovarja: ''To je vprašanje za igralce. Sam lahko rečem, da igrajo trdno pred mojimi vrati, veliko garajo in dajejo vse od sebe, da prejmemo minimalno število zadetkov. Soigralci mi dajejo s svojimi nastopi potrebno samozavest, zato nam gre dobro. Če želimo nadaljevati z zmagami, bomo morali še naprej igrati maksimalno na obeh straneh igrišča, v obrambi in napadu.''

Tokrat namesto vratnic zadetki

Petkov nasprotnik Olimpije je v tej sezoni že dvakrat dobil medsebojni obračun, obakrat je bilo 5:2. Tretji medsebojni obračun bo še bolj pomemben, saj SAPA zaseda sedmo mesto in ima štiri točke zaostanka. Z zmago bi Ljubljančani znova nekoliko povečali prednost na lestvici.

''Obe tekmi smo izgubili, zato nas mora to samo po sebi motivirati. Gre za ekipo, ki je nepredvidljiva. SAPA igra disciplinirano, na zadnji tekmi smo imeli ogromno nesreče, dosegli smo kar pet vratnic, pa to ne želim izkoristiti kot izgovor. Je pa to dejstvo, zakaj smo izgubili. V petek torej ne smemo zadevati vratnice, temveč mora iti plošček v mrežo. Ključ do zmage pa bo vsekakor igra v obrambi,saj imajo Madžari izvrstne posameznike kot so Sofron, Palkovics, Ryan …'' o nasprotniku pravi Hannu Järvenpää, ki bo imel znova nekoliko širšo klop, v popoln pogon so se vrnili Anže Ropret, Boštjan Groznik, Justin Taylor, David Sefič in Matija Pintarič, ki sta imela vročino, medtem ko je Igor Cvetek pripravljen 95-odstotno. Boštjan Goličič poškodbe še ni saniral, prav tako pa soigralcem skoraj gotovo ne bo mogel pomagati Tomi Mustonen, ki je zbolel.

Ne spreglejte