Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 12. 2014,
20.34

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Slava Vojnov Los Angeles Kings

Ponedeljek, 1. 12. 2014, 20.34

8 let, 5 mesecev

Slava Vojnov pravi, da je nedolžen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Branilec Los Angeles Kings Slava Vojnov se je danes na sodišču izrekel za nedolžnega. Obtožnica ga bremeni nasilja v družini, znašal naj bi se nad ženo Marto Varlamovo.

Spomnimo, 24-letnega hokejista je policija aretirala 20. oktobra v bolnišnici v Kaliforniji, kamor se je zaradi hudih poškodb ličnice, arkade in vratu zatekla njegova žena. Po plačilu varščine 50 tisoč dolarjev so Vojnova izpustili, v ponedeljek pa je zaradi obtožbe o družinskem nasilju prvič obiskal sodišče, kjer se je izrekel za nedolžnega, poročajo ameriški mediji, na vprašanja katerih ob odhodu s sodišča ni želel odgovarjati. Novo srečanje s sodnikom Rusa čaka 15. decembra. Če bo obsojen, bi lahko kar devet let preživel v zaporu, po nekaterih informacijah naj bi mu grozil tudi izgon iz države.

Vojnov na zahtevo vodstva lige NHL vse od aretacije ne sme pomagati ekipi Los Angeles Kings, a še naprej prejema plačilo. Kot še poroča spletni portal ESPN, naj bi njegovi ženi Marti Varlamovi kmalu zatem, ko je utrpela poškodbe, ponudili osebno zaščito pred Vojnovim, a naj bi pomoč zavrnila in se že vrnila k Rusu, s katerim vzgaja otroka iz prejšnjega razmerja.

Ne spreglejte