Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 11. 2013,
22.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

HDD Olimpija Andrej Hebar

Torek, 26. 11. 2013, 22.18

8 let

Sapa je Olimpijina redna stranka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti HDD Olimpije so v tekmi lige Ebel v gosteh premagali madžarsko Sapo Fehervar z 2:1 (0:0, 0:1, 2:0) in prvič v sezoni dosegli drugo zaporedno zmago.

Ljubljanski hokejisti so skorajda vse tekme s Sapo v tej sezoni opravili v dobrem tednu dni. Ekipi sta se namreč pomerili prejšnji teden enkrat v Tivoliju in enkrat v Szekeshefervarju, obe je dobila ljubljanska zasedba, ki je s tem prvič v sezoni zmagala na dveh tekmah v nizu. Ta se je končal konec tedna na domačem ledu s porazoma po dveh zelo različnih predstavah, slabi z Innsbruckom in dobri s Salzburgom, novo gostovanje pri Sapi pa je danes prineslo tudi novo zmago, tokrat z 2:1.

Začetek je bil povsem po okusu gostov, ki so nekajkrat močno zapretili, a se je vse končalo pred vratarjem Bencejem Balizsem. Po izključitvi Gregorja Koblarja v peti minuti pa so domači prevzeli pobudo in močno pritisnili, a je vratar Jerry Kuhn z dobrimi obrambami vse napade odbil. Tudi ko so domači v 14. minuti prišli do polminutne prednosti z dvema več, so Ljubljančani zdržali.

Na začetku drugega dela se je nadaljeval pritisk Sape, potem pa se je na polovici tekme prebudila Olimpija; Ken Ograjenšek v 34., Jeff Ulmer v 35. ter Miha Verlič dvakrat v 36. minuti so bili nevarni, mreža domačega vratarja pa je ostala nedotaknjena. Nespretnost ali nesporazum v obrambi pa je botrovala prekršku Igorja Cvetka, po četrtem "power-playu" pa je nekdanji zmaj Frank Banham z golom iz bližine domače popeljal v vodstvo. Le 30 sekund pred drugim odmorom je Verlič dosegel gol, a so ga sodniki razveljavili, ker so bila vrata premaknjena, niso pa izključili domačega vratarja zaradi namernega premikanja vrat.

V zadnjem delu so zeleno-beli spet hitro imeli igralca manj, domači so spet pritisnili, a je izvrstni Kuhn spet polovil vse strele. Potem pa so zmaji začeli bruhati ogenj in tudi dosegli izenačenje v 55. minuti. Po silovitem strelu z leve strani je gol dosegel Andrej Hebar, to pa je bil hladen tuš, ne le za navijače, temveč tudi za igralce Sape, ki so v 58. minuti dobili še drugi gol. Judd Blackwater je s strelom pred vrati zadel za 2:1. Domači so nato v zadnjih 70 sekundah poskušali še brez vratarja, a niso bili nevarni, gostje pa bi lahko dosegli še gol na prazna vrata, a so bili zelo zadovoljni tudi z ohranjeno minimalno prednostjo.

Ne spreglejte