Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 6. 2016,
6.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

NHL San Jose Sharks Pittsburgh Penguins

Četrtek, 2. 6. 2016, 6.38

6 let, 6 mesecev

Liga NHL, 1. junij (finale, 2. tekma)

Pingvini so imeli svojega junaka, Malkin z dvojnim razlogom za veselje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

V velikem finalu hokejske lige NHL je Pittsburgh v domači dvorani v boju za Stanleyjev pokal proti San Joseju že drugič zmagal. Tokrat se je do zmage z 2:1 dokopal v podaljšku, potem ko je odločilni gol dosegel Conor Sheary.

Dobrih 18.600 gledalcev je v Consol Energy Centru v prvi tretjini videlo le "petje okvira vrat", prvi zadetek pa dočakalo v 29. minuti, ko je po slabi podaji branilca San Joseja Romana Polaka pred svojimi vrati navijače gostiteljev razveselil Phil Kessel. Mladi vratar Matt Murray je Pittsburgh v vodstvu ohranjal vse do 56. minute, ko ga je, močno oviranega, s strelom z desne premagal Justin Braun in izsilil podaljšek.

Vse dvome o zmagovalcu je že v tretji minuti podaljšanje igre končal Conor Sheary. Akcijo je začel Sidney Crosby, ki je v napadalni tretjini dobil sodniški met, nadaljeval Kris Letang, končal pa 23-letnik, ki je kot drugi premagal Martina Jonesa. Ta je zaustavil 25 strelov od 27, Murray pa je imel manj dela – uspešen je bil pri 19 strelih od 20.

Pittsburgh Penguins je po drugi zmagi na dveh tekmah na pol poti do svojega četrtega Stanleyja. Serija se zdaj seli v dvorano San Joseja, kjer bosta prihodnji dve tekmi – prva bo v noči na nedeljo.

Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins : San Jose Sharks:

Lepi trenutki

"Neverjetno. Zame je to izjemno pomemben trenutek. Še pomembneje pa je, da smo zmagali in vodimo z 2:0 v zmagah. Trenutek je na naši strani," je bil vesel strelec zmagovitega zadetka, ki v tej sezoni igra svojo prvo NHL-končnico. 19-letni domači čuvaj mreže je po zmagi dejal: "Mislim, da smo bili večino tekme boljši nasprotnik. Držali smo se načrta, Conor je prispeval izjemno pomemben zadetek. Svoje delo smo uspešno opravili."

Za Malkina še posebej srečni dnevi

Čeprav so na pol poti, je napadalec Jevgenij Malkin po srečanju opozoril, da bo za glavno nagrado treba še zelo garati. "Zavedamo se, da je v njihovi dvorani težko igrati. Morali bomo biti pripravljeni. Imeti bomo morali kratek spomin, saj se stvari lahko hitro spremenijo," se je smejalo Rusu, ki ima te dni mnogo razlogov za veselje. Na zadnji majski dan je prvič postal oče, njegova zaročenka je rodila sina Nikito: "Res lep trenutek v mojem življenju. Srečen sem. Uživam v družini."

Jevgenij Malkin je na zadnji majski dan postal oče, v sredo pa pomagal svoji ekipi do druge zmage v velikem finalu. | Foto: Reuters Jevgenij Malkin je na zadnji majski dan postal oče, v sredo pa pomagal svoji ekipi do druge zmage v velikem finalu. Foto: Reuters

Pokazali, da lahko igrajo

Manj veselo je bilo v taboru kalifornijskega moštva, ki bo gostilo naslednja obračuna. "Pokazali smo, da lahko igramo. Lahko igramo še na višji ravni in to lahko pokažemo. Oni so svoje delo na domačem terenu opravili z odliko, mi ga moramo že na naslednji tekmi," je bil v pogovoru s sedmo silo kratek in jedrnat kapetan San Joseja Joe Pavelski.

Liga NHL, 1. junij (finale, 2. tekma):

Pittsburgh Penguins : San Jose Sharks 2:1* /2:0/
Kessel 29., Sheary 63.; Braun 59.

*podaljšek
/ /Izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage.

Ne spreglejte