Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 12. 2011,
21.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga EBEL

Torek, 6. 12. 2011, 21.55

8 let

Obračun brez prekinitev pripadel Gradcu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Obračun 29. kroga hokejske lige EBEL med Acroni Jesenicam in Graz 99ers se je odvila hitro, z malo prekinitvami, gostje sicer niso blesteli, a se na koncu veselili zmage s 3:0.

Jeseniški mladci, ki so v nedeljo po kazenskih ugnali Dunaj, so se z Gradcem spoprijeli brez treh napadalcev Jake Ankersta, Andreja Židana in Anžeta Kuralta, prav tako pa brez izkušenega branilca Henrika Petreja, ki je še eden izmed tujih igralcev, ki se je vrnil na Gorenjsko, a jo zapustil. Šved namreč ni dočakal primerne pogodbe s strani klubskega vodstva, tako da je spakiral kovčke in se vrnil domov.

Gostje v notranjo, domači v zunanjo mrežo

Prva tretjina je minila hitro, brez večjih prekinitev, gostje so imeli sicer rahlo terensko premoč, predvsem so od samega začetka želeli z igro na telo prestrašiti manj izkušene domače igralce, ki pa se niso dali in vračali z enako mero. Že v prvi minuti so domači igralci ponudili z izgubljenim ploščkom nasprotniku priložnost, sam se je pred Michalom Fikrtom znašel Toni Dahlman, ki pa ni bil natančen. ''Železarji'' so prvi strel prek Jana Berčiča sprožili že minuto zatem, v deveti minuti pa so imeli Gorenjci igralca več, sprožili tri strele, ki pa niso bili dovolj natančni.

''Power-play'' so veliko bolje odigrali 99ers, ki so oba v tem delu igre izkoristili. Pri prvem so imeli sicer zvrhano mero sreče, strel Dustina van Balleggoieja namreč ni bil najboljši, a se je plošček od drsalke enega izmed domačih igralcev odbil v mrežo, Fikrt se je sicer vrgel, a bil prepočasen. Strelec prvega zadetka pa je bil uspešen tudi v drugi takšni situaciji, ko je s sredine krogov z ''backhandom'' ukanil češkega vratarja. Dvakrat so mrežo zatresli tudi domači oklepniki, a obakrat zunanjo.

Praktično brez prekinitev

V drugi tretjini smo gledalci zrcalno sliko prve, saj prekinitev praktično ni bilo, ta del so domači začeli z igralcem več, vendar niso bili nevarni. Do 32. minute si nobena ekipa ni pripravila resnejše priložnosti, za odtenek več so napadali Jeseničani, ki so stavili predvsem na protinapade, med drugim so imeli tudi situacijo dveh igralcev proti enemu, a se je končala s slabim strelom. V 32. minuti pa je Guillaume Lefebvre igrivo preigral igralca Jesenic, se znašel sam pred Fikrtom, vendar je slednji iz dvoboja izšel kot zmagovalec. Pobudo so nato povsem prevzeli Gradčani, ki so pletli mrežo okrog vrat ''železarjev'', ki na trenutke niso uspeli spraviti plošček iz lastne tretjine, a zadetka niso uspeli zabiti.

''Železarji'' v vratnico in prečko

Ne preveč gledljivo igro in navijače je v 42. minuti predramil Matthias Iberer, ki izza vrat pridrsal pred slednja in s strelom na dolgo vratnico povišal na 3:0. Nato so zapretili prek protinapada tudi Jeseničani, ki pa so nedolgo zatem imeli dvakrat zapored igralca manj, obakrat so se uspešno obranili. V 50. minuti so imeli tudi sami ''power-play'', si pripravili kar nekaj strelov, ki pa so bili premalo natančni. Podobno kot igra je bilo tudi vzdušje v tem delu igre, navijači so se namreč oglašali le še ob dvomljivih odločitvah sodnikov. Pet minut pred koncem pa so imeli gostje veliko sreče, ob igralcu manj jih je rešila vratnica in nato še prečka, poizkusila sta Žiga Grahut in Andrej Tavželj. Zadnji na tekmi pa so imeli premoč igralca več na ledu Gradčani, a zadetka občinstvo ni več videlo.

Ne spreglejte