SiolNET. Sportal Hokej
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Negotova usoda hokejskih tekmovanj čez lužo

NHL še vedno pogleduje k 1. januarju, a mogoči so tudi drugi scenariji

0,04

termometer

Gary bettman | Vodstvo lige NHL si še vedno želi začetka nove sezone 1. januarja in vseh 82 krogov rednega dela, a se zaveda, da to morda ne bo mogoče. | Foto: Reuters
Vodstvo lige NHL si še vedno želi začetka nove sezone 1. januarja in vseh 82 krogov rednega dela, a se zaveda, da to morda ne bo mogoče. Foto: Reuters

Ciljni datum za začetek nove sezone lige NHL ostaja 1. januar, želja pa izvedba rednega dela z vsemi 82 krogi, a lahko se zgodi, da to ne bo mogoče, je po sestanku generalnih direktorjev dejal namestnik komisarja tekmovanja Bill Daly. Ligo AHL želijo začeti 4. decembra, a bo tudi tu skoraj zagotovo prišlo do zamika.
 

Anže Kopitar Sportal Žalostna novica za ljubitelje lige NHL

Komisar lige NHL Gary Bettman je že na začetku meseca kot želeni datum začetka nove sezone najkakovostnejšega klubskega hokejskega tekmovanja na svetu označil 1. januar 2021. Še danes vztraja pri tej ideji kot tudi pri želji, da redni del tekmovalnega obdobja izpeljejo v celotnem obsegu, z 82 tekmami vsake ekipe.

Po petkovem sestanku vodstva lige z generalnimi direktorji klubov želje ostajajo iste, a zaradi vse slabšega epidemiološkega položaja se kaj lahko zgodi, da bo na koncu obveljal drugačen scenarij.

"Cilj je, da začnemo 1. januarja, a se ob tem zavedamo, da bo sezona morda potekala v drugačni obliki, kot smo si jo zamislili. Lahko se zgodi, da se ne bo zavlekla v poletje, da ne bomo začeli 1. januarja ... Negotovosti je še veliko," je po sestanku povedal namestnik komisarja Bill Daly.

Sedem moštev, med njimi je tudi Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, naj bi pripravljalni tabor začelo prej kot preostali. | Foto: Reuters Sedem moštev, med njimi je tudi Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, naj bi pripravljalni tabor začelo prej kot preostali. Foto: Reuters

Ob tem je sporočil, da bodo še naprej spremljali razvoj znanosti, vezane na novi koronavirus, in vladnih smernic, predvsem tistih, ki omejujejo oziroma prepovedujejo potovanja v Kanado. Prav prepoved oziroma zapovedani ukrepi s karanteno lahko občutno vplivajo na odločitve.

Daly je ob tem še dodal, da naj bi sedem klubov, ki se niso uvrstili v končnico zadnje sezone, s pripravljalnimi tabori začelo prej kot ostali. Med temi je tudi Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja. Prav tako so na sestanku razpravljali o mogočih spremembah pri loteriji NHL nabora.

Jan Drozg Sportal Jan Drozg namesto v ZDA v Olimpijo: Pogledovali smo v druge lige, a ...

AHL najverjetneje kmalu z novim datumom začetka

Čeprav se je pred tedni v medijih čez lužo pojavila informacija, da se American Hockey League (liga AHL) ne bo začela pred NHL, vodilni v AHL stremijo k temu, da bi tekmovanje štartalo 4. decembra. Datum so si sicer zadali že konec julija, a bo to težko izvedljivo. 

Jan Drozg se nadeja, da bo sezono čez lužo začel v American Hockey League. Začetek te naj bi s 4. decembra kmalu zamaknili na poznejši datum.  | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Jan Drozg se nadeja, da bo sezono čez lužo začel v American Hockey League. Začetek te naj bi s 4. decembra kmalu zamaknili na poznejši datum. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"4. december je vse bližje, položaj pa se trenutno slabša, meje so zaprte. Najverjetneje bomo v dveh do treh tednih predstavili novi načrt, saj se 4. december trenutno ne zdi realen. Menim, da naše ekipe še niso pripravljene na začetek. Nismo neposredno vezani na ligo NHL. Ni obveze, da začnemo isti vikend ali isti teden, moramo pa biti nekako usklajeni z njimi," je predsednik lige AHL Scott Howson pred dnevi za ESPN dal vedeti, da lahko v kratkem pričakujemo novi predvideni začetek lige AHL.

V tej naj bi prihodnjo sezono z Wilkes-Barre/Scranton Penguins začel tudi slovenski napadalec Jan Drozg, ki ga je Pittsburgh Penguins do nadaljnjega posodil HK SŽ Olimpija.

Liga ECHL, v kateri je Drozg začel lansko tekmovalno obdobje, je po dogovoru med klubi pred dvema tednoma naznanila, da se bo 13 moštev v tekmovalni ritem vrnilo 11. decembra, preostala pa 15. januarja.

Preberite še:

Bill Masterton thumb Sportal Tragičen večer, ki je sprožil dolgotrajne razprave in spremenil pravilo lige NHL Darko Prusnik Sportal Danes bi dobro premislil, ali bi se še enkrat odločil za šport

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin