Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 7. 2012,
11.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga NHL New York Rangers

Torek, 24. 7. 2012, 11.47

8 let

Nash: Rangers so najboljša izbira

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po petih mesecih si je Rick Nash le oddahnil, saj bo odslej del ekipe, ki se bo borila za sam vrh. Columbus je v zameno dobil tri igralce, vendar pa Rangers niso izgubili nobenega nosilca igre.

''Rangers so perfektna ekipa zame, v njihov sistem se bom odlično vklopil,'' je prestop komentiral Rick Nash, ki bo po devetih letih v Columbusu, v tem obdobju je odigral le štiri tekme končnice, le imel priložnost za napad na Stanleyjev pokal. Veliki zmagovalca prestopa so tudi Rangers. Dobili so napadalca, ki je sposoben na sezono zbrati po več kot 50 točk, v zameno pa postali igralca druge oziroma tretje peterke, Brandona Dubinskyja in Artema Anisimova. V prestop sta bila udeležena še mlada branilca Tim Erixon in Steve Delisle, ki pa v NHL še nista dobila prave priložnosti.

Zanimivo pri prestopu je, da je generalni direktor New Yorka Glen Sather ponudil praktično identično menjavo igralcev kot februarja, ko je postalo jasno, da je 28-letni Kanadčan na tržišču. Takrat ga je GM Columbusa Scott Howson, tako kot številne druge ponudnike, gladko zavrnil in želel v Columbusu videti kakšnega izmed mladih zvezdnikov, kot so Chris Kreider, Derek Stepan ali Michael Del Zotto. Sedaj je spremenil odločitev, saj je po vsej verjetnosti spoznal, da kaj več ne bo mogel iztržiti pri nobenem klubu. Detroit mu je sicer ponudil skorajda boljšo kupčijo, a tu se je zataknilo pri dejstvu, da ''rdeča krila'' igrajo v isti diviziji, pri Columbusu pa si niso želeli gledati, kako bi jim Nash polnil mrežo.

''Tako kvaliteten igralec ne pride okoli prav pogosto. Zato smo veseli, da nam je uspela takšna kupčija,'' je bil vesel Sather, na drugi strani pa je bil Howson krajši: ''Več kot pet mesecev so potekala pogajanja, z izkupičkom kupčije smo zadovoljni.'' Da je New York velik zmagovalec prestopu, dokazuje še eno dejstvo. Nash ima letno plačo v višini 7.800.000 ameriški dolarjev, Erixon, Dubinsky in Anisimov skupaj zaslužijo približno enako, kar pomeni, da imajo Rangers še vedno kar nekaj prostora za nakupe, tako si lahko privoščijo še enega nosilca igre. In sedaj bodo še bolj zanimivi za kakšnega veterana, ki si želi iti v NHL do konca. Je sedaj na vrsti Shane Doan?

Ne spreglejte