Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 12. 2013,
9.23

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 10. 12. 2013, 9.23

8 let, 3 mesece

Motivator Morency jim vedno da energijo, proti Gradcu dodati še disciplino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Po ponedeljkovem porazu, že četrtem proti Dunaju, Ljubljančane že ob 19.15 čaka nov izziv v obliki Gradca. Ivo Jan: "Če bomo igrali s takim elanom in dodali disciplino v obrambi, lahko zmagamo."

Ponedeljkov večer je prinesel še četrti obračun hokejistov iz dveh prestolnic in še četrtič v sezoni so ledeno ploskev prešernih obrazov zapuščali Dunajčani. Hokejisti Olimpije so naporen teden, v katerem jih čakajo še tri domače tekme, tako začeli z novo ničlo, drugo v slabem tednu proti aktualnim podprvakom, za katere varovanci Iva Jana še niso našli recepta. Ljubljanski strateg je po tekmi takole strnil misli o 60 minutah in urniku, ki ne govori v prid "zmajem": "Veliko smo že govorili o samem razporedu tekem, a mi na to ne moremo vplivati, mi smo se na to tekmo pripravljali po najboljših močeh. Ne moremo reči, da je bilo tako slabo, kot na koncu kaže rezultat. Imeli smo kar nekaj priložnosti, ki bi jih lahko izkoristili, a jih nismo. Na drugi strani Dunaj svoje je. Fantom nimam kaj očitati. Borili so se po svojih najboljših močeh, a na žalost to ni bilo dovolj."

Ljubljančani so se, kljub zaostanku z 0:3, prebudili v zadnji tretjini, ko je po pretepaškem vložku enega največjih motivatorjev v ekipi Pascala Morencyja, ki je ekipo že ničkolikokrat prebudil iz dremeža, v domači vrsti zavel napadalni veter. Aleš Mušič je z igralcem manj znižal zaostanek, kaj več pa zeleno-belim kljub mnogim poskusom ni uspelo. Je prišel pretep prepozno? "Nikoli nisem bil pristaš pretepov, a Morency nam je še vedno, ko se je stepel, dal dodatno energijo. Ne vem, če je to prišlo prepozno. Mislim pa, da pred tem niti ni bilo priložnosti, da bi prišlo do pretepa."

Torkov meni: graški "panterji"

Zvečer bo v Tivoliju spet pestro, saj v prestolnico že prihaja drugi od štirih gostov v tem tednu. Ob 19.15 bodo "zmajem" nasproti stali hokejisti Gradca, ki so na edinem medsebojnem srečanju slavili z 2:1. Junak zmage je bil z dvema zadetkoma Ryan Kinasewich, medtem ko je za ljubljansko moštvo zadel zadaj že nekdanji član Jeff Ulmer. "Malo sem že pregledal zadnje tekme Gradca, kako so igrali. Zadnji dve tekmi so odigrali proti Salzburgu, doma so tesno zmagali, v gosteh pa izgubili z 0:3. Dobro tudi vemo, kakšna je bila tekma, ko smo v Gradcu igrali proti njim, tako da če bomo igrali s takim elanom in disciplino v obrambi, lahko zmagamo," se je večernega obračuna na kratko dotaknil Ivo Jan, ki tudi tokrat ne bo mogel računati na poškodovana Scotta Howsa in Judda Blackwaterja.

Ne spreglejte