Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 6. 2011,
22.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Vancouver Canucks Boston Bruins

Ponedeljek, 6. 6. 2011, 22.45

7 let, 12 mesecev

Marchand: Hudo je, ko vidiš soigralca na tleh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Finalna serija hokejske lige NHL se je preselila v Boston, kjer so se ''kosmatinci'' v tretji tekmi poigrali z Vancouvrom in s prepričljivo zmago znižali skupni zaostanek na 1:2.

Ko je v prvi tretjini po ''trku'' z agresivnim Aaronom Romom (Vancouver) na ledu z bolečim vratom obležal Nathan ''Horty'' Horton (Boston), je občinstvo obnemelo. Poškodba je terjala takojšnje posredovanje zdravniške službe, ki so nesrečnega nezavestnega ''kosmatinca'' z ledu odpeljali neposredno v bolnišnico (po prvih novicah se je po prihodu v bolnišnico zavedel in premaknil roke ter noge), soigralci pa so bili v šoku. Trajal je nekaj minut, nato pa se je sprožil plaz in odpihnil goste iz Vancouvra. Kajaki so bili pokošeni. "Hudo je, ko vidiš soigralca na tleh. Zares smo si želeli te zmage, še posebej zanj. Bili smo v skrbeh, toda vse skupaj je bilo dodaten motiv," je Marchand po tekmi pojasnil, od kod takšna volja za visoko zmago. Če so gostje v uvodni tretjini še zadržali mrežo nedotaknjeno, so v naslednjih dveh prejeli kar osem zadetkov, na drugi strani pa naleteli na skoraj nepremagljivega vratarja Bostona Tima Thomasa, ki je s 40 obrambami pomagal gostiteljem do veličastne zmage. Boston ni bil v končnici lige NHL tako razigran že 28 let. Dvajsetega aprila 1983 je dosegel devet zadetkov, v noči na torek po slovenskem času pa le enega manj. V zadnjih desetih tretjinah pred dvobojem je Boston dosegel vsega tri zadetke, tokrat pa je polnil mrežo kot za stavo.

Vratar Kanujev Roberto Luongo je prispeval 30 obramb. Občinstvo ni v finalu lige NHl na delu spremljalo tako učinkovite ekipe že 15 let. Colorado je leta 1996 ugnal Florido z 8:1, devet zadetkov pa sta na ''tekmi vseh tekem'' dosegla le Detroit (1936) in Toronto (1942). Boston je bil tako od izenačenja z zelo starimi rekordi oddaljen le pičli zadetek. "Naredili smo korak naprej. Majhen sicer, toda vendarle. Če bomo še na četrti tekmi igrali vsaj približno tako, pa bomo lahko rekli, da smo se vrnili," je bil kljub sladki zmagi previden eden od junakov tekme Thomas. Tekmo pa so zaznamovali tudi obračuni in kazenske minute. Rome je za nalet na Hortona dobil pet minut in disciplinsko kazen igre, skupno pa so sodniki napiskali kar za 145 minut kazni; v zadnjih 25 letih je bila bolj groba tekma v finalu le obračun Med Montrealom na Calgaryjem leta 1986 s 176 kazenskimi minutami.

Četrta tekma bo odigrana v Bostonu v noči na četrtek po slovenskem času.

Ne spreglejte