Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 4. 2010,
11.56

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 12. 4. 2010, 11.56

8 let, 3 mesece

Madžarom zmaga in poraz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Hokejska izbrana vrsta Madžarske je pred domačimi navijači odigrala dve pripravljalni tekmi in zabeležila zmago in poraz. Boljša je bila od Norveška, proti Avstriji pa je morala priznati premoč.

Madžarska, ki se bo v Ljubljani pomerila za napredovanje v elitno divizijo, se pospešeno pripravlja na tekmovanje. Minuli vikend je namreč pred domačimi navijači gostila mini pripravljalni turnir, kjer sta sodelovali še Avstrija (divizija I, skupina A) in Norveška, ki igra v elitni diviziji. V soboto se je udarila proti Avstriji in po napeti tekmi izgubila z 2:3. Pri Madžarih sta se med strelce vpisala Andras Horvath in Krisztian Palkovics (vpisal še podajo pri prvem zadetku), pri Avstriji pa je bil najzaslužnejši za zmago David Schuller z dvema goloma, preostalega je dodal Markus Pirmann.

V nedeljo so bili Madžari uspešnejši, saj so premagali Norvežane. Po dveh tretjinah je bilo izenačeno, saj se je prva končala brez zadetkov, v drugi pa je padel po en gol na vsaki strani. Tekmo je 48. minuti odločil Imre Peterdi. Do najvišje zmago so prišli Avstrijci, ki so ugnali Norveško s 4:1.

Ne spreglejte