Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 6. 2011,
20.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Vancouver Canucks Boston Bruins

Sreda, 1. 6. 2011, 20.47

8 let

Luongo: Mislil sem, da bomo igrali vso noč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Raffi Torres, hokejist Vancouvra, je v prvi tekmi finala končnice lige NHL dosegel edini zadetek na tekmi in odločil zmagovalca na dvoboju z Bostonom. Le slabih 19 sekund pred koncem srečanja.

Vancouver, najboljša ekipa NHL v rednem delu, je naredil prvi korak k naslovu prvaka, ki bi bil zanj prvi v zgodovini. Vancouver je v finalu do letos igral dvakrat, v letih 1982 in 1994. Boston že ima naslov, a že iz leta 1972, pozneje pa je izgubil pet finalnih dvobojev, nazadnje leta 1990. Vancouver obenem naskakuje prvo lovoriko za kanadske ekipe v ligi po Montrealu 1993.

Predstavo v Rogers Areni pred skoraj 19.000 gledalci sta zaznamovala predvsem oba vratarja. Pri domačih je Roberto Luongo zbral 36 obramb, Bostonov Tim Thomas pa 33. Kazalo je, da bodo gledalci videli vsaj en podaljšek, saj sta bili obrambi trdni, ekipama pa ni uspelo streti tekmeca niti ob trenutkih številčne premoči. Nato pa je Jannik Hansen, ko se je ura neusmiljeno iztekala, z natančno podajo pred vrata Bostona dobro zaposlil Raffija Torresa, ki je samo podstavil palico in poskrbel za nepopisno navdušenje na tribunah.

Bostonu se je maščevala neučinkovita igra z igralcem več, kar je njihova težava že v celotni končnici; tokrat so zapravili šest poskusov, skupno so v končnici na tak način dosegli le pet golov v 61 poskusih.

Po plošček v mrežo po 129 minutah

Luongo je tretjič v letošnji končnici ostal nepremagan. "Mislil sem, da bomo igrali vso noč, glede na to, kako je tekma potekala. Bilo je zelo vznemirljivo in vesel sem, da nam je start v finalne boje tako dobro uspel," je bil po zmagi navdušen domači zvezdnik. Njegov tekmec v vratih Bostona je moral prvič po 129 minutah po plošček v mrežo, saj jo je na zadnji tekmi konferenčnega finala proti Tampi ohranil nedotaknjeno. Pred prejetim golom je v drugi in tretji tretjini ubranil dve veliki priložnosti domačim, najprej Hansenu, nato pa še Maximu Lapierru, pri slednjem je sam končal v golu, a je plošček s palico potisnil stran od golove črte.

Kako napet je bil finale in kakšen vložek pomeni za obe ekipi, kaže še zanimivost iz prve tretjine: po nekaj manjših tipično hokejskih pretepih je gostujoči igralec Patrice Bergeron sodnikom kazal okrvavljen prst in trdil, da ga je v pretepu Alex Burrows ugriznil ... Vodstvo lige bo incident preučilo in se odločilo o morebitni kazni. "Saj nimam nič proti pretepom in ruvanju, dokler je vse v mejah normale. Ampak ugriz? Dajte no," se je po tekmi razburjal Bergeron.

Moštvi igrata na štiri zmage, naslednja tekma bo v soboto znova v Vancouvru.

Ne spreglejte