Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 10. 2015,
15.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Luka Vidmar slovenska hokejska reprezentanca

Torek, 6. 10. 2015, 15.36

8 let

Luka Vidmar: Upam, da se čim prej razplete

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Edini ris - z izjemo upokojenega Tomaža Razingarja -, ki je maja Slovenijo zastopal na SP in še nima kluba, čaka na pravo ponudbo in upa, da se bodo stvari čim prej razjasnile in da bo čim več igral.

Čerav igralnega časa je Luki Vidmarju v lanski sezoni krepko primanjkovalo. Po skoraj desetletju onkraj Atlantika se je 29-letnik lani vrnil v Evropo, hokejska pot pa ga je peljala v češko Extraligo k Mladi Boleslavi. Tam je združil moči še z enim reprezentančnim branilcem Mitjo Robarjem.

A Vidmar se pod taktirko nekdanjega selektorja slovenske reprezentance, ki je deloval tudi na Jesenicah, Františeka Vybornega ni naigral in po začetku novega leta obsedel – nekaj podobnega se trenutno dogaja z Robarjem. Zdaj si želi, da bi bilo v tej sezoni, ki je v Evropi že v polnem teku, drugače. A najprej bo treba najti delodajalca.

"Določeni klubi iz lig, kot je EBEL, so bili zainteresirani, a trenutno še čakam na agenta, da mi da več informacij, preden sprejmem končno odločitev," nam je Vidmar v ponedeljek povedal, da še ne ve, kje bo igral v prihodnje. Selitve čez lužo ni izključil, a bo najverjetneje ostal v Evropi, zato je tudi iskanje kluba na stari celini prioriteta. Želja je vsaj razširjeno avstrijsko prvenstvo ali pa skok še v kakšno kakovostnejšo ligo – Češke bi se raje ognil, saj je na lastni koži spoznal, da tujim hokejistom v deželi piva ni najlažje.

Kako dolgo še?

A tu je že oktober, moštva v evropskih ligah so že dobro zapolnjena, na vrata pa trka tudi prvi reprezentančni turnir (risi bodo v začetku novembra igrali v Katovicah). Kako dolgo bo Ljubljančan, ki se dobro zaveda, da spremembe iščejo večinoma klubi s spodnjega dela lestvice, še čakal?

"Upam, da se bo vse skupaj čim prej razpletlo. Glede na to, da so se v Evropi že vse lige začele, tudi v Ameriki se bodo počasi, upam, da bo v tednu ali dveh vse znano. Da začnem končno igrati tudi na tekmah, ne le trenirati, saj se zdaj vse skupaj že nekoliko vleče. Najpomembneje mi je, da bom veliko igral," upa naš sogovornik in dodaja, da je na mizi že imel določene ponudbe, a se je po pogovoru z agentom odločil nekoliko počakati.

Izbral Slavijo

Zanj se je zanimala tudi Olimpija. Pogovoril se je s trenerjem Fabianom Dahlmom, ki je bil po Vidmarjevih besedah izredno korekten, a za sodelovanje z matičnim klubom se ni odločil. A vrata še niso povsem zaprta. Otrok Olimpije se je sicer odločil, da raje kot z zmaji trenira s Slavijo.

"Glede na to, da ima Olimpija vse več tekem, je tudi treningov manj, tako da sem se odločil za Slavijo. Ledene treninge opravljam z Založani, pomagam pa tudi v Tivoliju pri mladinskih selekcijah, tako da sem kar veliko na ledu. Suhe treninge opravljam po individualnem programu. Pripravljen sem dobro in lahko takoj začnem igrati," branilec zatrjuje, da je pripravljen na hokejske napore.

Zupančič seznanjen z njegovim položajem

Ga kaj skrbi, da je oktober že tu in da še nima kluba? "Da in ne. Glede na to, da je nekaj ponudb prišlo, sem pomirjen. Po drugi strani pa sem vznemirjen, saj želim čim prej pasti v tekmovalni ritem in začeti tekmovati," je še povedal Vidmar in dodal, da novi selektor Nik Zupančič pozna njegov položaj: "Velikokrat se vidiva v Tivoliju. Komunikacija je, seznanjen je z mojim trenutnim položajem. Kot jaz si tudi on želi, da bi čim prej dobil klub in bi čim prej začel igrati."

Ne spreglejte