Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 4. 2023,
7.29

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

Edmonton Oilers Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Stanleyjev pokal končnica liga NHL

Četrtek, 20. 4. 2023, 7.29

1 leto

Liga NHL, 19. april

Edmonton vrnil udarec, Kopitar tokrat praznih rok #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43
Edmonton Oilers Kings | Hokejisti Edmontona so rezultat v skupnih zmagah izenačili na 1:1. | Foto Reuters

Hokejisti Edmontona so rezultat v skupnih zmagah izenačili na 1:1.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so v Edmontonu na drugi tekmi prvega kroga končnice lige NHL ostali praznih rok. Oilers so dobili prvo tretjino z 2:0, nato so gostje iz mesta angelov v drugi tretjini vrnili udarec in izenačili na 2:2, v zadnji tretjini pa so bili znova boljši gostitelji. Slovenski as Anže Kopitar, ki je na prvi tekmi zablestel s tremi podajami in golom, se tokrat ni vpisal na seznam strelcev.

Edmonton je z goloma Dereka Ryana in Leona Draisaitla z igralcem več uvodno tretjino dobili z 2:0. Kralji so v drugi tretjini izenačili, potem ko sta bila uspešna Phillip Danault in Gabriel Vilardi. Kmalu na uvodu zadnje tretjine pa je vratarja kraljev Joonasa Korpisala presenetil Klim Kostin za prednost domačih. Kralji so ves čas lovili zaostanek, a ga niso ujeli. Končni izid je z zadetkom v prazna vrata zapečatil Evander Kane.

Vrhunci dvoboja v Edmontonu:

Kapetan Los Angelesa Anže Kopitar je na ledu prebil slabih 22 minut in proti vratom tekmeca sprožil en gol.

"Mislim, da je jasno, da tako ne smemo več zadrsati na led v uvodni tretjini. Težko se je vrniti, ko enkrat zaostajaš za dva zadetka. Spet smo se borili, a nam tokrat ni uspelo," je po tekmi za LA Kings Insider dejal Vilardi po dejstvu, da so kralji tudi na drugi tekmi slabo vstopili v igro in si nabrali dva zadetka zaostanka.

"Imamo izenačen izid v zmagah, pa nam še ni uspelo prikazati dobrih 60 minut na ledu. Tokrat je bila naša uvodna tretjina res grozna. A imamo 1:1 in zdaj se selimo domov," je dodal Vilardi, ki je odigral prvo tekmo po poškodbi, zaradi katere je izpustil devet ali deset tekem. Joonas Korpisalo je zaustavil 33 strelov, na drugi strani pa je Stuart Skinner zbral 23 obramb.

Serija se seli v Los Angeles, kjer bosta odigrani naslednji dve tekmi.

Soigralci polni hvale na račun Kopitarja

Anže Kopitar bi lahko znova kandidiral za osvojitev Selkejevega pokala. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Anže Kopitar bi lahko znova kandidiral za osvojitev Selkejevega pokala. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Čeprav je kapetan LA Kings Anže Kopitar tudi najboljši strelec moštva, ga v klubu cenijo tudi zaradi vseh neizmerljivih "drobnarij", ki jih opravlja iz dneva v dan že 17 sezon. "Vedno je na pravem mestu, le izjemno redko se zgodi, da ga ni na pravi poziciji," je o tem povedal Hrušičanov soigralec Blake Lizotte. Tudi Kopitarjev najstarejši tovariš pri kraljih, kanadski branilec Drew Doughty, s katerim sta v letih 2012 in 2014 osvojila Stanleyjev pokal, pritrjuje tej ugotovitvi: "Preprosto veš, da bo v vsakem trenutku ravno tam, kjer mora biti. Niti pogovarjati se ni treba z njim, saj že v naprej veš, da bo tam."

"Dober je tako v napadu kot v obrambi in po mojem mnenju spet kandidat za pokal Selke," je o slovenskem soigralcu povedal Phillip Danault. Kopitar je Selkejev pokal, ki ga v ligi NHL podelijo napadalcu z najboljšimi obrambnimi sposobnostmi, prejel v letih 2016 in 2018. "Izjemno bere igro nasprotnika, prestreza podaje in izgleda, kot da vselej ve, kam bo oddrsal igralec nasprotne ekipe," je kapetana pohvalil Alex Iafallo.  

Anže Kopitar
Sportal Kraljevi doprinos Anžeta Kopitarja, ki je pogosto samoumeven

Boston doma izgubil proti Floridi

Panterji so v Bostonu na vzhodu ohladili Kosmatince in na drugi tekmi zmagali s 6:3, s čimer so razmerje zmag izenačili na 1:1. Gosti s Floride so v zadnji tretjini zadeli štiri gole zaporedoma, dvakrat je bil uspešen Brandon Montour, in premagali zmagovalce predsedniškega pokala.

"V popolnem svetu bi bilo super ukrasti dve zmagi, a po prvi tekmi je bilo to vse, kar smo imeli v mislih," je dejal napadalec panterjev Matthew Tkachuk, ki je zbral dve podaji. "Vrnili se bomo na Florido. Vzeli bomo to zmago in jo z veseljem odnesli domov."

Florida je premagala zmagovalce predsedniškega pokala. | Foto: Reuters Florida je premagala zmagovalce predsedniškega pokala. Foto: Reuters

Prednost domačega terena so v končnici vzhodne konference ubranili Carolina Hurricanes, ki so tokrat po podaljšku s 4:3 premagali New York Islanders in v boju na štiri zmage povedli z 2:0. Za drugo najboljšo ekipo rednega dela prvenstva je odločilni gol v Raleighu dosegel Jesper Fast, ki je ukanil vratarja Igorja Sorokina.

Na zahodu pa je razmerje moči poravnano tudi na dvoboju Dallas Stars - Minnesota Wild. Zvezde, ki so igrale brez Joeja Pavelskega, so po porazu na uvodni tekmi končnice tokrat zmagale s 7:3. Roope Hintz je po enkrat zadel v vsaki tretjini in dosegel prvi hat-trick kariere.

Los Angeles Kings Anže Kopitar
Sportal Noro, kakšen preobrat! Kopitar veliki junak Los Angelesa! #video

Liga NHL, 19. april

Liga NHL, 1. krog končnice:

Vzhod
Boston Bruins - Florida Panthers /1:1/
Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning /0:1/
Carolina Hurricanes - New York Islanders /2:0/
New Jersey Devils - New York Rangers /0:1/

Zahod
Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets /0:1/
Edmonton Oilers - Los Angeles Kings /1:1/
Colorado Avalanche - Seattle Kraken /0:1/
Dallas Stars - Minnesota Wild /1:1/

// Skupni rezultat v zmagah

Preberite še:

Edmonton Oilers Los Angeles Kings
Sportal Anže Kopitar: Vemo, kaj je bilo lani, poskušali se bomo maščevati
Ne spreglejte