Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 12. 2022,
7.02

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Aleksander Ovečkin Washington Capitals liga NHL

Nedelja, 18. 12. 2022, 7.02

1 leto, 4 mesece

Liga NHL, 17. december

Kopitar s Kralji do zmage po loteriji kazenskih strelov #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Los Angeles Kings San Jose Sharks | Kralji po veliki zmagi na gostovanju v Bostonu do zmage tudi doma. Po kazenskih strelih so s 3:2 premagali moštvo San Jose Sharks.

Kralji po veliki zmagi na gostovanju v Bostonu do zmage tudi doma. Po kazenskih strelih so s 3:2 premagali moštvo San Jose Sharks.

V noči na nedeljo je bilo v ligi NHL na sporedu kar 13 tekem. Zadnjo so odigrali kralji slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, ki so na domačem ledu s 3:2 po loteriji kazenskih strelov premagali San Jose Sharks. To je njihova 17. zmaga v sezoni. Kapetan kraljev Anže Kopitar je v 23 minutah in pol sprožil en strel na gol in ostal brez točke.

Gola za Los Angeles Kings sta dosegla Phillip Danault za uvodno vodstvo v šesti minuti in Jaret Anderson-Dolan, ki je z golom ob koncu druge tretjine tekmo popeljal v podaljšek, v katerem ni bilo golov.

V kazenskih strelih sta bila uspešna Kevin Fiala in Trevor Moore, za goste pa le Kevin Labanc. Slednji je zadel 40 sekund pred zadetkom Anderson-Dolana tudi v rednem delu za vodstvo San Joseja z 2:1, Timo Meier je pred tem še v prvi tretjini izenačil na 1:1.

Vrhunci tekme med Kings in Sharks:

Trener kraljev: To je dober znak

Trener Todd McLellan je pohvalil ekipo kraljev: "To ni bila lahka tekma za nas, vem, kako sem se počutil, zato si ne morem predstavljati, kako so se počutili igralci. Dejstvo, da smo vztrajali do konca in da smo bili deležni precej dobrih predstav številnih igralcev, je res dober znak za nas."

Trevor Moore je na še drugi tekmi dosegel odločilni zadetek v kazenskih strelih. Kralji so prvič dosegli dve zmagi po vrsti po koncu niza štirih zmag 12. novembra. Vratar kalifornijske zasedbe Pheonix Copley je zbral 23 obramb v rednem delu ter obranil še dva kazenska strela.

"Mislim, da smo bili dosledni, da smo ves čas vztrajali pri tem," je dejal Moore.

Zasedba New York Rangers je v soboto z zmago s 6:3 proti Philadelphia Flyers v Wells Fargo Centru podaljšala zmagoviti niz na šest tekem.

Erik Gustafsson je v soboto dosegel svoj prvi hat-trick, tri zadetke na tekmi v ligi NHL za Washington Capitals pri zmagi s 5:2 proti Toronto Maple Leafs v Capital One Areni.

Gustafsson je dosegel hat-trick na 341. tekmi v ligi NHL. To so bili branilčevi prvi trije goli v sezoni, potem ko je 13. julija podpisal enoletno pogodbo.

Los Angeles Kings
Sportal Kopitar s Kralji po preobratu do skalpa vodilnih
Caleb Jones, Chicago Blackhawks
Sportal Predzadnja Arizona doma presenetila New York Islanders #video

Liga NHL, 17. december

Lestvica:

Preberite še:

Vancouver Canucks
Sportal Po loteriji v Calgaryju se je smejalo Vancouvru
Ne spreglejte