Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 9. 2021,
22.08

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

2

Natisni članek

HK Olimpija IceHL

Petek, 24. 9. 2021, 22.08

2 leti, 6 mesecev

Liga ICEHL, 24. september

Olimpija zanesljivo premagala zadnje finaliste

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

2

HDD Jesenice HK Olimpija pokal slovenije, finale | Olimpija je na gostovanju pri aktualnem podprvaku Bolzanu vknjižila zanesljivo zmago. | Foto Grega Valančič/Sportida

Olimpija je na gostovanju pri aktualnem podprvaku Bolzanu vknjižila zanesljivo zmago.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Hokejisti HK SŽ Olimpija so na gostovanju pri aktualnih podpravkih iz Bolzana slavili s 6:2 in vknjižili drugo zmago. Zmaji bodo spet na delu v nedeljo, ko bodo ob 18. uri gostili Linz. Edino neporaženo moštvo je madžarski Fehervar, ki je na Dunaju slavil z zadetkom slovenskega napadalca Anžeta Kuralta.

HK Olimpija Graz 99ers ICEHL
Sportal Zmagovit Olimpijin domači krst v ICEHL

Ljubljanski hokejisti so se v prvih dveh krogih najvišje ravni regionalnega tekmovanja predstavili v lepi luči in na prvi domači tekmi tudi dosegli uvodno zmago v ligi ICEHL. Danes pa so se podali na gostovanje v Bolzano, kjer je nekoč igral tudi kapetan zeleno-belih Žiga Pance. Južnotirolska ekipa je v prejšnjem krogu presenetljivo gladko, v gosteh s 3:0, premagala Salzburg, danes pa je bila nemočna v boju z razigranimi Ljubljančani.

Scenarij na začetku današnje tekme je bil podoben kot na prvi za Ljubljančane v tej ligi pred tednom dni v Innsbrucku. Takrat so gostitelje presenetili s hitrim vodstvom, tudi v Bolzanu pa bili gostje tisti, ki so prvi zadeli.

Aleksandar Magovac je tako že v tretji minuti poskrbel za 1:0, domačim pa pozneje kljub pritiskom ni uspelo premagati Žana Usa v vratih zmajev. Ti so tako prvo tretjino tesno dobili, nato pa vodstvo hitro povišali, ko je bil v 25. minuti uspešen Nik Simšič. Domači so sicer na polovici tekme znižali. Toda tokrat to ni bil znak za preobrat, saj so na Južnem Tirolskem gostje narekovali drugačen ritem.

Varovanci Mitje Šivica so vknjižili drugo zmago. | Foto: Grega Valančič/Sportida Varovanci Mitje Šivica so vknjižili drugo zmago. Foto: Grega Valančič/Sportida

Ključen je bil znova zadetek ob izteku igralnega časa, ko je Aleš Mušič zadel 40 sekund pred koncem druge tretjine. Tako so gostje na zadnji odmor odšli z nekoliko višjo prednostjo. A je ta nato hitro še narasla. Ljubljančani so, podobno kot na prejšnji tekmi doma z Gradcem, stopili na plin. Simšič je z drugim zadetkom na tekmi hitro še izboljšal izhodišče gostov, ki jih ni zmedel niti gol Bolzana za znižanje na 2:4.

Gostje so namreč pozneje dobro izkoristili dve domači izključitvi in ob razmerju 5-3 spet zadeli, uspešen je bil Daniel Murphy, piko na i novi odlični predstavi pa je dodal še Mušič prav tako z drugim golom v tem večeru, ko je zmago potrdil celo ob igralcu manj ob koncu dvoboja.

Naslednja tekma čaka Ljubljančane, ki so zdaj na četrtem mestu lestvice, v nedeljo, ko bodo ob 18. uri v dvorani Tivoli igrali z ekipo Black Wings LInz.

Kuralt poskrbel, da Madžari ostajajo neporaženi

Madžarski Fehervar je vknjižil novo zmago, s 4:3 je slavil na Dunaju in je edino moštvo brez poraza. Zmagoviti zadetek je dosegel slovenski napadalec Anže Kuralt. Prvi poraz so doživeli člani Celovca, Rok Tičar in druščina so v Znojmu izgubili s kar 0:6. 

Brez zmage so krog končali tudi preostali klubi s slovenskim pridihom. Gradec je po podaljšku priznal premoč slovaški ekipi, Ken Ograjenšek je ob porazu dvakrat podal, Adis Alagić pa enkrat zadel. Tudi Linz Blaža Gregorca je izgubil po podaljšku, z 1:2 ga je ugnal Innsbruck, Gregorc je podal ob edinem golu. Tudi Salzburg Aljaža Predana je vknjižil tesen poraz, s 5:6 proti Dornbirnu.

Liga ICEHL, 3. krog

Petek, 24. september
Bolzano : HK SŽ Olimpija 2:6 (0:1, 1:2, 1:3)
0:1 Magovac 3. (Zajc, Kalan), 0:2, Simšič 25. (Murphy, Leclerc), 1:2 Catenacci 30. (Miceli, Dehaas), 1:3 Mušič 40. (Piche, Magovac), 1:4 Simšič 42. (Erving, Leclerc), 2:4 Halmo 46. (Miceli, Trivelatto), 2:5 Murphy 54. (Čimžar, Leclerc; PP2), 2:6 Mušič 59. (Kalan, Štebih; SH1)

Graz 99ers : Bratislava Capitals 5:6 * - podaljšek
Znojmo :
EC KAC Celovec 6:0
Red Bull Salzburg : Dornbirn 5:6
VSV Beljak : Pustertal 2:3
Linz  : Innsbruck 1:2* - podaljšek
Vienna Capitals : Fehervar AV19 3:4

Vnaprej odigrana tekma 18. kroga; torek, 21. september:

Innsbruck : Bratislava Capitals 1:5 (1:0, 0:2, 0:3)


Lestvica:

1. Fehervar              3  tekme -   9 točk
 2. Bratislava Capitals   4  -  8
 3. Orli Znojmo           3  -  6
 4. SŽ Olimpija           3  -  6
 5. KAC Celovec           3  -  6
 6. Bolzano               3  -  6
 7. Pustertal             3  -  6
 8. Dornbirn              3  -  5
 9. Innsbruck             4 -  5
10. Salzburg              3  -  3
11. VSV Beljak            3  -  3
12. Graz99ers             3 -  2
13. Black Wings Linz      3  -  1
14. Vienna Capitals       3  -  0

HDD Jesenice HK Olimpija pokal slovenije, finale
Sportal Olimpija po obetavnem začetku debitirala s porazom
Ne spreglejte