Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 7. 2013,
20.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Philadelphia Flyers

Torek, 16. 7. 2013, 20.49

8 let

Legenda ''letalcev'' se vrača, a v pisarne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Philadelphia se je okrepila, vendar pa na žalost navijačev le v pisarnah. Legendarni vratar Ron Hextall je sprejel mesto pomočnika generalnega direktorja in direktorja hokejskih operacij.

Za Philadelphia Flyers je sezona polna razočaranj, moštvo se namreč ni uvrstilo v končnico, je pa poimensko zelo močno. Vodstvo je po koncu hitro potegnilo kar nekaj potez, med drugim je odkupilo pogodbo vratarju Ilji Brizgalovu, ki v dveh sezonah ni opravičil visoke plače. Njegove predstave so bile povsem drugačne, kot jih je med letoma 1986 in 1999 kazal Ron Hextall, ki je večji del kariere, z izjemno dveh sezon, preživel v Philadelphii. Kanadčan se sicer vrača k ''letalcem'', vendar pa v povsem novi vlogi. Odslej bo opravljal dve nalogi, mesto pomočnika generalnega direktorja in direktorja hokejskih operacij. Vendar pa so ambicije 49-letnika višje, želi si postati generalni direktor. To je nemudoma povedal tudi sedanjemu generalnemu direktorju pri klubu Paulu Holmgrenu, ki pri navijačih v zadnjih letih ni najbolj priljubljen, saj je opravil že nešteto zgrešenih kupčij, naslova zmagovalcev pa še kar od nikoder. ''Holmgrenu sem takoj dejal, da si želim postati generalni direktor. Če se bo kje izpraznilo mesto, si želim kandidirati za položaj. Sicer pa se veselim vrnitve v Philadelphio. Cilj je, da bo ekipa uspešna in bo osvojila Stanleyjev pokal,'' je dejal Hextall, ki je bil zadnjih sedem sezon pomočnik generalnega direktorja pri Los Angeles Kings, s katerimi se je leta 2012 osvojil Stanleyjev pokal. Kot igralcu mu to ni uspelo, s Philadelphio je bil dvakrat v finalu, a je obakrat izgubil.

Prav sveti gral je že dolgo neizpolnjena želja navijačev. Nazadnje so ga v mestu bratske ljubezni dočakali leta 1975. Tega si Hextall neizmerno želi in je tudi primerno motiviran. ''Od svojega drugega leta, ko sem metal nogavice po stopnicah in jih nato lovil, se nisem prav nič spremenil. Iz neznanega razloga sem želel postati vratar. Nato sem prestopil med 'operativce' in še vedno si želim zmag ter napredovati, zato je naslednji cilj mesto generalnega direktorja,'' pravi Hextall, s temi besedami pa, po vsej verjetnosti, stopnjuje pritisk na svojega nadrejenega Holmgrena, ki se ni mogel izogniti novinarskem vprašanje o kakovosti Hextalla in morebitnem mestu generalnega direktorja. ''Lahko, da bo to postal prav kmalu. Nikoli ne veš. Gre za zahteven posel, pri katerem nikoli ne veš, kdaj se bo kaj zgodilo. Brez dvoma ima kakovost in je najbolj usposobljen med vsemi v ligi, ki še ne zasedajo omenjenega položaja,'' je bil gostobeseden Holmgren, ki je pri Philadelphii generalni direktor že osem let.

Ne spreglejte