Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 4. 2008,
21.26

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 4. 2008, 21.26

8 let, 4 mesece

Kranjc: Posebej paziti na starejše igralce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
V taboru Acronija Jesenic kljub dvema suverenima zmagama v finalu državnega hokejskega prvenstva ostajajo previdni. V Ljubljani pričakujejo težje tekme, a računajo na zmagi.

Izid v zadetkih s prvih dveh tekem finala državnega prvenstva je 12:3 za Železarje, a premoč jeseniških hokejistov ni uspavala. Vsi po vrsti se zavedajo, da bo Olimija, ki je po štirih tekmah v štirih dneh končno prišla do priložnosti, da zajame sapo, v Hali Tivoli še zelo nevarna. "Mislim, da bo jutri veliko težja tekma, kot sta bili prvi dve na Jesenicah. Olimpiji bo veliko pomenil počitek," je prepričan napadalec rdečih Jurij Goličič, ki napoveduje bolj napet obračun: "Pred domačim občinstvom bodo poskušali prikazati boljši hokej, ampak tudi mi v Ljubljano potujemo po zmago."

Živčnost na derbijih nekaj povsem običajnega

Na prvih dveh tekmah v vroči Podmežakli med igralci obeh moštev ni manjkalo napetosti, iskrice so se kresale med Tomažem Vnukom in Jaroslavom Nedvedom (nekoliko presenetljivo glede na pregovorno umirjenost prvega), bolj razumljivo med Gregorjem Polončičem in Boštjanom Groznikom (ostalo je zaenkrat zgolj pri zmerjanju in grožnjah), vrhunec pa je bil zagotovo pretep Ralpha Intranuova in Anžeta Terlikarja (na veliko veselje domačih navijačev je bil močnejši slednji), a to se za večne derbije spodobi.

"To je le finale in igra za naslov prvaka. Živčnost je v derbijih nekaj povsem normalnega," nam je razložil "Golica" in dodal: " Mislim pa, da bosta tekmi v Ljubljani vseeno bolj izenačeni, zato bo tudi takšnih izpadov in grobosti manj."

Ustaviti Olimpijin "power play"

In od kod pretijo največje nevarnost? Na kaj so se Železarji posebej pripravljali? "Pokazali so, da so zelo nevarni na 'power playu', zato moramo zmanjšati število izključitev. Močno so sicer tudi v igri 5 na 5, a jih prav učinkovita igra z igralcem več krasi že celo sezono," pravi Goličič, z njim pa se strinja tudi jeseniški branilec z ubijalskim strelom Aleš Kranjc: "Omeniti velja predvsem nevarne napadalce Elika, Yaremo, Intranuova in Vnuka. Ti starejši igralci so najbolj nevarni in nanje bo potrebno še posebej paziti. Tudi igra z igralcem več jim letos dobro teče."

V premoru so se ukvarjali sami s seboj

Glede na to, da so Jeseničani svoje nastope v avstrijski ligi EBEL zaključili predčasno in skorajda mesec dni niso imeli pravega preizkusa, so imeli dovolj časa, da se na Zmaje dodobra pripravijo in posebej naštudirajo vse njihove slabosti. "V tem premoru smo se bolj ukvarjali sami s sabo, uigravali smo akcije pod novim trenerjem," pa nas je nekoliko presenetil Kranjc in spomnil, da je na jeseniški klopi, po mnenju vodstva kluba neuspešnega, Kima Collinsa po porazu v četrtfinalu lige EBEL nadomestil še en severno–ameriški strokovnjak Doug Bradley. Ta na klopi Rdečih še ne pozna poraza. Pa bo tako tudi v torek? "Naša prednost je predvsem to, da smo se lahko v miru pripravljali na finale, medtem ko so se Ljubljančani še borili v ligi EBEL," nam je še zaupal Kranjc: "So utrujeni, mi pa spočiti."

Prav omenjeno dejsto, ne glede na dva dneva počitka, je lahko odločilni dejavnik v finalu letošnjega DP, saj Zmaji v obrambi na prvih dveh tekmah niso ravno garali, medtem ko so Železarji pokazali prav strupeno željo po osvojitvi še šeste zvezdice v samostojni Sloveniji, že 29. skupno. V torek se tako v ledeni dvorani Tivoli obeta tretje dejanje vrhunca klubske sezone, po mnenju vseh vpletenih, pa bo bitka trda in neizprosna.

Ne spreglejte