Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 11. 2017,
12.33

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

1

Natisni članek

liga KHL Pjongčang 2018 olimpijske igre Torpedo Nižni Novgorod Jan Muršak

Torek, 7. 11. 2017, 12.33

6 let, 5 mesecev

Mirno in razumno sprejema razmišljanje vodstva lige KHL

Jan Muršak upa, da bo lahko nastopil na OI, a: "Nič ni odvisno od mojega mnenja"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

1

olimpijske igre Pjongčang | Foto Reuters

Foto: Reuters

"Igranje v klubu je moja služba, tam vso sezono prejemam plačilo, olimpijske igre pa so sanje, ki sem jih doživel v Sočiju. Seveda upam, da bomo vsi KHL-ovci lahko zaigrali na OI, a nič ni odvisno od mojega mnenja," o mogočem ukrepu vodstva Kontinentalne hokejske lige, da svojim igralcem prepreči nastope v Pjongčangu, razmišlja kapetan slovenske reprezentance Jan Muršak, ki bo izpustil prihajajoči reprezentančni turnir.

Mednarodni olimpijski komite (MOK) s posebnima komisijama v zadnjih dneh nadaljuje čistko dopinških prekrškarjev. Na udaru so tudi tokrat predvsem ruski športniki. Smučarja tekača Aleksander Legkov in Jevgenij Belov sta si zaradi goljufanja na olimpijskih igrah v Sočiju prislužila dosmrtno prepoved nastopanja. Kot je poudaril predsednik MOK Thomas Bach, lahko sledijo nove kazni.

Rusi med temi omenjajo celo prepoved nastopanja ruske reprezentance na olimpijskih igrah v Pjongčangu, kar je malo verjetno, verjetnejši scenarij pa predvideva, da bi morali Rusi februarja v Južni Koreji nastopati pod nevtralno zastavo. Številni ruski domoljubi so takoj dali vedeti, da pod nevtralno zastavo ne bodo tekmovali. Če ne bodi smeli države zastopati pod svojo zastavo, na OI sploh ne bodo šli, pravijo. Vodstvo Kontinentalne hokejske lige na čelu s predsednikom tekmovanja Dmitrijem Černišenkom razmišlja, da v času OI ne bi prekinilo lige KHL in s tem KHL-ovcem posredno prepovedalo udeležbo na OI.

"Klub je moja služba, OI pa so sanje ..."

Ukrep bi močno okrnil številne reprezentance, tudi slovensko, ki ima v razširjeni ruski ligi štiri svoje predstavnike: Jana Muršaka, Roberta Saboliča, Roka Tičarja in Žigo Jegliča. Ruski mediji so slovenskega kapetana po ponedeljkovi zmagi njegovega Torpeda nad Kazanom (2:1) povprašali tudi o možnosti, da liga KHL svojih igralcev ne spusti na OI.

Jan Muršak bi razumel, če liga KHL v času OI ne bi prekinila klubskega tekmovanja, so besede slovenskega kapetana povzeli Rusi. | Foto: Vid Ponikvar Jan Muršak bi razumel, če liga KHL v času OI ne bi prekinila klubskega tekmovanja, so besede slovenskega kapetana povzeli Rusi. Foto: Vid Ponikvar

"Razmišljanje vodstva lige KHL sprejemam mirno in z razumevanjem. Igranje v klubu je moja služba, v klubu vso sezono prejemam plačo. Olimpijske igre so seveda sanje vsakega hokejista, še posebej tistega, ki jih še nikoli ni doživel. Jaz sem jih v Sočiju, vem, kako je biti del olimpijskih iger. Upam, da bodo Rusi na olimpijskih igrah lahko zaigrali pod svojo zastavo in da bodo v Pjongčangu lahko nastopili vsi hokejisti iz lige KHL, a za zdaj lahko le spremljam razvoj dogajanja, saj prav nič ni odvisno od mojega mnenja," so pri spletnem portalu r-sport povzeli zanimive misli Muršaka, za katerega verjamemo, da bi mu neudeležba na OI pustila grenak priokus.

Slovenija bo v skupinskem delu OI igrala z Rusi, Slovaki in Američani.

Hokejski olimpijski turnir, tekme Slovenije

Sreda, 14. februar 2018
13:10* ZDA – Slovenija

Petek, 16. februar 2018
8:40* Rusija – Slovenija

Sobota, 17. februar 2018
13:10* Slovenija – Slovaška

*srednjeevropski časovni pas (lokalni čas:+8 ur)

Ni bil še povsem pripravljen

V nasprotju s Saboličem, Tičarjem in Jegličem, ki bodo med četrtkom in soboto reprezentanci pomagali na turnirju v Franciji, bo Muršak reprezentančno akcijo izpustil. Štajerec je zaradi poškodbe roke prvo tekmo v novi sezoni odigral šele pred dvema tednoma, kot je zaupal pomočniku slovenskega selektorja Niku Zupančiču, pa se v tekmovalni ritem ni vrnil stoodstotno pripravljen. V slovenski izbrani vrsti niso hoteli tvegati, zato ga na seznam risov za francoski turnir niso uvrstili.

Na prvi zadetek sezone in prvega za Torpedo še čaka. | Foto: Vid Ponikvar Na prvi zadetek sezone in prvega za Torpedo še čaka. Foto: Vid Ponikvar

Za 29-letnim napadalcem je tako šele sedem prvenstvenih tekem, na prvi zadetek še čaka, prvo podajo pa je dočakal v ponedeljek, ko je podal za zmago nad Kazanom. Njegovo moštvo Torpedo Nižni Novgorod, pri katerem si slačilnico deli tudi s Tičarjem, je trenutno na petem mestu zahodne konference.

Reprezentančni seznam za EIHC-turnir (Cergy, 9.–11. november)

Vratarji (3): Robert Kristan (HK SŽ Olimpija), Gašper Krošelj (brez kluba), Matija Pintarič (Rouen, Saxoprint Ligue Magnus)

Branilci (9): Blaž Gregorc (HK Mountfield, češka Extraliga), Sabahudin Kovačević (brez kluba), Aleš Kranjc (Eispiraten Crimmitschau, DEL2), Aleksandar Magovac (HDD Sij Acroni Jesenice, Alpska liga), Žiga Pavlin (Češke Budejovice, češka druga liga), Matic Podlipnik (Karlovy Vary, druga češka liga), Miha Štebih (VSV Beljak, liga EBEL), Maks Selan (HK SŽ Olimpija, Alpska liga), Jurij Repe (Kladno, češka druga liga)

Napadalci (15): Boštjan Goličič, David Rodman (Grenoble, Ligue Magnus), Andrej Hebar (HK SŽ Olimpija, Alpska liga), Žiga Jeglič (Neftehimik Nižnekamsk, liga KHL), Anže Kuralt (Amiens, Ligue Magnus), Aleš Mušič (Szekesfehervar, liga EBEL), Ken Ograjenšek (Graz 99ers, liga EBEL), Žiga Pance (Dornbirn, liga EBEL), Nik Pem (HDD Sij Acroni Jesenice, Alpska liga), Marcel Rodman (Tolzer Lowen, DEL2), Robert Sabolič (Admiral Vladivostok, liga KHL), Rok Tičar (Torpedo Nižni Novgorod, liga KHL), Jan Urbas (Fischtown Pinguins, Bremerhaven, DEL), Miha Verlič (VSV Beljak, liga EBEL), Anže Ropret (Ujpesti TE, Erste liga, Madžarska)

 

Turnir EIHC, Pariz

Četrtek, 9. november
16. 30 Belorusija – Latvija
20.00 Francija – Slovenija

Petek, 10. november
16.30 Latvija – Slovenija
20.00 Francija – Belorusija

Sobota, 11. november
18.00 Latvija – Francija
20.00 Slovenija – Belorusija

Ne spreglejte