Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 9. 2020,
21.01

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

HK True Celje HKMK Bled HDK Maribor HK Slavia Junior HK Triglav Kranj HD Hidria Jesenice HK Olimpija HDD Jesenice državno prvenstvo

Sobota, 26. 9. 2020, 21.01

3 leta, 7 mesecev

Državno prvenstvo 2020/21, med 22. in 26. septembrom

Mariborčani na domačem ledu ugnali Kranjčane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
DP hokej | Začelo se je hokejsko državno prvenstvo. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Začelo se je hokejsko državno prvenstvo.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po Pokalu Slovenije, na katerem so se lovorike veselili hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice, ki so obrambo okrepili z Luko Ščapom, se je začelo državno prvenstvo. Za uvod so Kranjčani v torek premagali Celjane, Olimpija Bled, Založani pa Hd Hidria Jesenice. Člani Jesenic do treh točk brez boja, saj so Mariborčani tekmo predali. Štajerci, ki so si za cilj zadali polfinale, so v soboto v domači dvorani odigrali prvo tekmo DP in nakazali, da znajo letos še kako mešati štrene, Kranjčane so premagali s 4:2.
 

HK Olimpija Miha Butara
Sportal Miha Butara: Če se cilja ne izpolni, so posledice logične

V letošnji sezoni v državnem prvenstvu sodeluje osem ekip, HK SŽ Olimpija, HDD Sij Acroni Jesenice, HK Triglav Kranj, HK TRUE Celje, HK MK Bled, HK Slavija Junior, HDK Maribor in HD Hidria Jesenice. Sistem predvideva, da v rednem delu vsaka ekipa odigra 14 tekem, z vsakim se sreča doma in v gosteh.

Po rednem delu januarja sledi končnica, v kateri nastopajo vsi, štartne številke bodo postavljene na osnovi uvrstitve po rednem delu tekmovanja. Tako se bo v četrtfinalu najboljši iz rednega dela pomeril z osmim, drugi s sedmim, tretji s šestim, četrti s petim.

V četrtfinalu in polfinalu bodo igrali na dve zmagi, za finale pa obstajata dve različici: če noben od slovenskih klubov ne igra finala Alpske lige, se igra na štiri zmage; če eden ali oba slovenska kluba igrata finale Alpske lige, se število finalnih tekem DP prilagodi glede na časovno razpoložljivost.

Ildar Rahmatullin
Sportal V 90. prišel z "ruskim valom" v Slovenijo in ostal: Ni mi žal #video

Bled je izgubil z Olimpijo, Triglav pa je premagal Celjane. | Foto: Eva Brili Grebenar Bled je izgubil z Olimpijo, Triglav pa je premagal Celjane. Foto: Eva Brili Grebenar

Kranj, Olimpija in Slavija do zmag na ledu, Jeseničani do točk brez boja 

Na uvodni tekmi so Kranjčani s 4:0 premagali Celjane. Založani so v obračunu številnih kazni s 5:1 premagali mlade železarje, Olimpija pa s 6:0 ekipo Bleda. 

Pokalni zmagovalci z Jesenic, ki te dni preživljajo na teambuildingu na Kopah, bi se morali doma pomeriti s HDK Maribor, a so gostje, ki jim službene obveznosti pogosto otežujejo sestavo moštva za tekme, odpovedali obisk. Tekmo so registrirali s 5:0 v korist železarjev. 

Maribor ugnal Kranjčane

So pa Mariborčani, ki so se odločili za prenovo logotipa in pred novo sezono kot cilj napovedali polfinale DP, prvo tekmo odigrali v soboto in Kranj premagali s 4:2. To je prva zmaga lisjakov po rednem delu tekme po skoraj treh letih. Že po eni tekmi imajo več točk, kot so jih v DP zbrali v zadnjih treh sezonah. Lani so po podaljšku strli Celje, na ostalih tekmah so ostali praznih rok, pred tem pa so dve leti končali z ničlo na lestvici. 

Ščap bo pomagal Jesenicam
Pri HDD Sij Acroni Jesenice so v podhranjeno obrambo, v kateri že nekaj časa iščejo dodatne rešitve, pripeljali 28-letnega Luko Ščapa, ki prihaja iz vrst Slavije. Ščap bo železarje okrepil na tekmah Alpske hokejske lige, v državnem prvenstvu pa bo do nadaljnjega še naprej zastopal ekipo Slavija Junior. 
Bled Jesenice Finale Pokal Hokej
Sportal Jeseničani zanesljivo do pokalne lovorike

Če bo zdržal urnik, se bosta večna tekmeca v sklopu državnega prvenstva prvič pomerila 10. novembra v Podmežakli, 26. novembra pa v Tivoliju. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Če bo zdržal urnik, se bosta večna tekmeca v sklopu državnega prvenstva prvič pomerila 10. novembra v Podmežakli, 26. novembra pa v Tivoliju. Foto: Peter Podobnik/Sportida Novembra derbija

Prvi derbi med večnima tekmecema je predviden v torek, 10. novembra, na Jesenicah, drugi pa 26. novembra v Tivoliju. Se bodo pa Ljubljančani in Gorenjci že 3. oktobra srečali v prvem krogu Alpske lige v Ljubljani.

Slavija, Triglav, Bled, Celje in HD Hidria Jesenice bodo ob državnem prvenstvu igrali v ligi IHL, v kateri so še trije hrvaški (KHL Medveščak Mladi, KHL Mladost, KHL Zagreb) in dva srbska kluba (SKHL Crvena Zvezda in HK Vojvodina). V prvem delu bodo slovenska moštva zaradi trenutne situacije, vezane na novi koronavirus, igrala zgolj med seboj, po dvokrožnem sistemu. Liga se začne 26. septembra.

ol jes
Sportal Ivo Jan ni več trener Olimpije!

Državno prvenstvo 2020/21

Sobota, 26. september
HDK Maribor : HK Triglav Kranj 4:2  (0:0, 2:2, 2:0)

Torek, 22. september
HK Triglav Kranj : HK True Celje 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
HK Slavija Junior : HD Hidria Jesenice 5:1 (2:1, 3:0, 0:0) 
HKMK Bled : HK Olimpija 0:6 (0:2, 0:4, 0:0)
HDD Sij Acroni Jesenice : HDK Maribor 5:0 - odpovedana

Lestvica DP

Preberite še:

ol jes
Sportal Po zmagi zapeli "Nije u šoldima sve" in že septembra uničili Olimpijine načrte
Ne spreglejte