Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 12. 2015,
20.15

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Dornbirn Olimpija

Nedelja, 13. 12. 2015, 20.15

7 let, 12 mesecev

Dornbirn spet premočan za Olimpijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hokejisti Olimpije so v tekmi 30. kroga lige Ebel klonili proti Dornbirnu z 2:6.

Po sobotnem polomu v Innsbrucku, ko so zmaji na enem od dveh zaporednih gostovanj na zahodu Avstrije doživeli poraz z 1:8 proti Innsbrucku, so danes gostovali še pri Dornbirnu. Ta je za zmaje eden najbolj neugodnih tekmecev v ligi, saj v domači dvorani v bojih z Ljubljančani še nikoli ni klonil. Tokrat je gostom dobro kazalo do polovice tekme, ko je bilo 0:0, potem pa sta sledili dve kratki obdobji, ko so dobili več golov in na koncu je bilo 6:2.

Domači so v želji po novih treh točkah že od prve minute krenili zelo napadalno. Ustvarjali so si priložnosti, goste pa prisilili k obrambi in na osredotočanje na protinapade.

Peti in šesti sta padla v vsega 11 sekundah

Vse do 30. minute se rezultat ni spreminjal, tudi zaradi dobrih obramb vratarja gostov Oliverja Roya. Svoje priložnosti pa so, predvsem ob igralcu več, imeli tudi Ljubljančani. Toda ostale so neizkoriščene, v 26. minuti so sicer dobro kombinirali, vendar brez pravega strela. Nato pa je spet sledilo nekaj črnih minut in domači so v manj kot štirih minutah povedli s 3:0. V 33. minuti je tako kazalo na gladko zmago, v teh trenutkih pa je bil najbolj nevaren nekdanji zmaj Chris D'Alvise.

Ob koncu drugega dela je znižal Gal Koren za svoj prvi gol po vrnitvi v Olimpijo. To je goste precej dvignilo, v 42. minuti je imel priložnost Žiga Pešut, izkazal se je domači vratar David Madlener, dve minuti zatem pa je zadel Jure Sotlar in napovedal morda tudi drugačen razplet.

A v zadnjih minutah so se domači spet zbrali, po 46. minuti pa, ko so bili blizu še enemu golu, a je goste rešila vratnica, so zmaji zadnjič zapretili v 54. minuti, sledil pa je še en mrk kot sredi druge tretjine s tremi hitrimi goli, peti in šesti sta padla v vsega 11 sekundah, tako da je bil nov visok poraz neizbežen.

S tekmo v Dornbirnu se je za zmaje končal daljši niz gostovanj, na naslednji domači tekmi v torek pa se bodo lahko poskusili oddolžiti Innsbrucku za visok poraz.

Ne spreglejte