Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 3. 2013,
17.46

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Calgary Boston

Petek, 29. 3. 2013, 17.46

5 let

Bruins: Iginla je bil že naš

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ko je že kazalo, da bo Jarome Iginla prestopil v Boston, pa je udarila novica, da se veteran seli v Pittsburgh. Pri Bostonu so sporočili, da je bilo s Calgaryjem vse dogovorjeno, nato pa se zalomilo.

Prestopni rok v najmočnejši hokejski ligi NHL se počasi bliža h koncu. Do najodmevnejšega prestopa je že prišlo, Jarome Iginla se je odločil za selitev v Pittsburgh. Prestop je dvignil kar nekaj prahu, saj je bila selitev v Boston praktično že potrjena, a je prišlo do preobrata. ''V sredo smo posredovali ponudbo, ki je vključevala dva igralca, Aleksandra Kohlačeva in Matta Bartkowskija, dan zatem pa so nas s strani Calgaryja obvestili, da se strinjajo z menjavo in da je Iginla naš. Zanašali smo se na dejstva, da je bil posel sklenjen. Nato pa je proti polnoči sledil klic Feasterja, ki je dejal, da si Iginla želi v Pittsburgh, tako da je bila menjava preklicana,'' je na novinarski konferenci pojasnil generalni direktor Bostona Peter Chiarelli.

''Vsi vemo, da pri prestopih, kjer ima igralec posebno klavzulo o ''neselitvi'' (t.i. no-movement clause, op.p. ,'), prav slednji odloča, ali se ji bo odrekel. Iginla se ji je odrekel, zato smo stopili v pogajanja s klubi, ki so bili zanj zanimivi. Boston nam je poslal zanimivo ponudbo, ki smo jo sprejeli. Vendar pa nam je Iginla dejal, da si želi v Pittsburgh, zato smo na koncu sklenili menjavo s slednjim,'' je svojo plat zgodbe predstave generalni direktor Calgaryja Jay Feaster.

V Edmontonu rojeni napadalec je za Flames odigral kar 16 sezon, skupaj zbral 1272 tekem in 1144 točk. ''Mešani občutki. Slovo je vedno težko, vendar pa se hkrati veselim, da bom imel priložnost zaigrati za Pittsburgh in mu pomagati pri uresničitvi cilja. V igri za prestop je bil še Boston. Oba kluba sta odlično organizirana. Ko sem imel na izbiro en ali drug klub, nisem mogel izpustiti priložnosti, da ne bi zaigral z igralcema kot sta Crosby in Malkin,'' o novem izzivu pravi 35-letnik, ki mu po sezoni poteče pogodba, o prihodnosti pa razmišlja: ''Za prihodnost ne bom nič izključil. Na Calgary me vežejo le lepi spomini. Organizacija gre v pravo smer. Ne vem, kakšni so načrti vodstva. Zato vam ne morem odgovoriti na vprašanje, kje bom v prihodnje igral. Calgary je moj dom, zato ga bom težko zapustil. Najlažje bi bilo, da bi se vrnil …''

Ne spreglejte