Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
12. 6. 2016,
13.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Anglija Rusija Euro 2016 Dejan Djuranović Albanija Švica Slovaška Wales NK Radomlje Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 12. 6. 2016, 13.20

6 let, 6 mesecev

Oko strokovnjaka po 2. dnevu Eura 2016 (Dejan Djuranović)

Slovenski rekorder o angleškem uroku in podzavesti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Nekdanji slovenski reprezentant Dejan Djuranović z zanimanjem spremlja dogajanje na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji. V soboto ga je najbolj navdušila tekma v Marseillu. ''To je čar našega športa. Prav je, da je tako,'' je spregovoril o izenačenju Rusije, ki je bila večji del tekme podrejena Angliji.

Kaj nas čaka danes na EP v Franciji?
Kaj se je dogajalo 2. dan EP 2016?

Kaj se je dogajalo 1. dan EP 2016?
Oko strokovnjaka (Alfred Jermaniš) - 1. dan EP 2016

Drugi dan evropskega prvenstva v nogometu se je začel z dvobojem med Švico in Albanijo v Lensu, ki je osrečil švicarski tabor. ''Tekma je bila zaradi narodnosti igralcev obeh ekip zelo čustvena. To se je odrazilo na igrišču,'' je dejal Dejan Djuranović o dvoboju, ki ga je z 1:0 dobila Švica. ''Na koncu je upravičila vlogo favorita. Hitro je povedla in zadržala prednost, Albanci pa so si na za njih zgodovinski tekmi, saj nastopajo prvič na evropskem prvenstvu, pripravili dve, tri izredno zrele priložnosti, a na žalost niso zadeli. Na koncu so bili vsi zadovoljni s predstavo.''

Na dvoboju med Švico in Albanijo je bilo zelo čustveno. | Foto: Na dvoboju med Švico in Albanijo je bilo zelo čustveno.

Izpostavil je strašansko motivacijo Albancev, ki so zaradi številnih navijačev v Lensu počutili kot doma. Presenetilo ga je tudi, kako hitro so se Albanci prilagodili igri brez izključenega kapetana Lorika Cane. ''Kaj bi bilo, če bi do konca igrali z enajstimi igralci? Tega ne bomo nikoli izvedeli, je pa dejstvo, da so brez njega odigrali tekmo zelo korektno,'' je izpostavil trener Radomelj.

Valižani unovčili slovaške napake

V drugi sobotni tekmi so tri točke odpotovale v Wales, ki je v obračunu debitantk na evropskem prvenstvu odpravil Slovaško z 2:1. ''Pred tekmo so imeli vlogo favorita Slovaki. Vsaj zame. Nato se ni razpletlo po napovedih. Wales ima velikega zvezdnika Bala, ki je svoj sloves upravičil na igrišču, njegova ekipa pa je dobila dodaten veter v krila,'' je spregovoril o tekmi, ki se mu je zdela zelo dinamična, saj sta si obe ekipi priigrali veliko priložnosti.

Valižani so v dvoboju debitantov na evropskem prvenstvu razžalostili Slovaško. | Foto: Valižani so v dvoboju debitantov na evropskem prvenstvu razžalostili Slovaško.

Wales je po njegovemu mnenju unovčil napake slovaške reprezentance, v naslednjih krogih pa bi lahko bilo še zelo zanimivo. ''Slovaki so pokazali določeno kakovost,'' verjame, da tekmovanja ne bodo končali brez točk.

Nogomet se igra do takrat, ko se igralci vrnejo v slačilnico

Rusi so v Marseillu prekrižali načrte trem levom. | Foto: Rusi so v Marseillu prekrižali načrte trem levom. V večerni poslastici, ki so jo žal zasenčili navijaški izgredi pred tekmo in po njej, sta se v Marseillu pomerili Anglija in Rusija. Trije levi so vodili do zadnje minute sodnikovega podaljška, nato pa se po izenačenju na 1:1 prijeli za glavo.

''Angleški urok, da že dolga leta niso zmagali na prvi tekmi velikega tekmovanja, je ponovno obveljal. Angleži veliko polagajo na tradicijo. Večji del tekme so bili boljši. Gol je visel v zraku že prej, nato so zasluženo povedli, saj so iskali zadetek konkretneje od Rusije. Nogomet pa se igra vse do takrat, ko se igralci vrnejo v slačilnico. Angležem je padla zbranost v zadnjih minutah. Dovolili so tekmecu, da je ustvaril določen pritisk in nato po odbiti žogi izenačil. Zadetek je spravil v žalost vso Anglijo. V podzavesti so nosili podatek, da ne zmagujejo na uvodnih tekmah in naloge ponovno niso izpeljali do konca. To je tudi čar našega športa, nogometa. Prav je, da je tako. V četrtek, ko se bo Anglija pomerila z Walesom, bo še zanimivo,'' komaj pričakuje nadaljevanje dvobojev v skupini B, kjer po prvem igralnem krogu na vrhu kraljujejo Valižani.

V Radomlje želi pripeljati kakovostne okrepitve

Dejan Djuranović bo Radomlje na domačih tekmah (vsaj v jesenskem delu) vodil na domžalskem štadionu. | Foto: Dejan Djuranović bo Radomlje na domačih tekmah (vsaj v jesenskem delu) vodil na domžalskem štadionu. Djuranović se v teh dneh pripravlja na začetek prvoligaške misije z Radomljami. V torek se bodo začele priprave drugoligaških prvakov, trener pa si prizadeva, da bi se klub v poletnem prestopnem roku čim bolje okrepil. ''Če bomo zadeli s pravimi okrepitvami, bi lahko z izkušnjami, ki smo jih v sezoni 2014/15 pridobili v prvi ligi, kaj iztržili,'' pravi nekdanji nogometaš Olimpije, Maribora in Domžal, ki je naslov državnega prvaka osvajal z vsemi omenjenimi klubi in velja za slovenskega rekorderja.

Radomljani bodo v jesenskem delu domače tekme igrali v Domžalah. V Radomljah poteka prenova štadiona. Če bo izpeljana pravočasno, bi lahko navijači prvič v zgodovini 1. SNL pozdravili najboljše slovenske klube na domačem štadionu. To bi se lahko zgodilo v spomladanskem delu Prve lige Telekom Slovenije ...

Ne spreglejte