Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
12. 6. 2016,
11.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Euro 2016 Ukrajina Nemčija Poljska Severna Irska Turčija Hrvaška

Nedelja, 12. 6. 2016, 11.20

6 let, 7 mesecev

Kaj nas čaka 3. dan EP 2016?

Hrvaška želi biti uspešnejša od Katančeve Slovenije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Tretji dan evropskega prvenstva v nogometu se bo začel z uvodnim dvobojem skupine D med Turčijo in Hrvaško, nato pa bosta odigrani tekmi skupine C. Najprej med Severno Irsko in Poljsko, nato pa se bosta prvič na letošnjem prvenstvu predstavili še Nemčija in Ukrajina.

Kaj se je dogajalo 2. dan EP 2016?
Kaj se je dogajalo 1. dan EP 2016?

Turčija - Hrvaška ob 15.00 (Pariz – skupina D)

Danes se bosta na Parku princev pomerili reprezentanci, ki sta se prvič na Euru srečali pred 20 leti. Takrat je bila v Angliji uspešnejša Hrvaška. Slovenska soseda ima tudi letos na papirju močnejšo zasedbo od tekmeca, ki se je v Francijo odpravil iz Ljubljane, kjer je v prijateljski tekmi odpravil izbrance Srečka Katanca z 1:0.

''Arda Turan je naš najboljši igralec. Ne moti me, če je igral tako malo za Barcelono. Zelo spoštujemo Hrvaško, ki ima odlične igralce,'' sporoča turški selektor Fatih Terim, njegov stanovski kolega Ante Čačić, ki je v preteklosti vodil tudi Maribor, pa mu odgovarja, da so njegovi igralci pripravljeni na vrhunski izziv. ''Pričakujemo, da bomo napredovali,'' je dejal brkati trener, ki bo računal na številne zvezdnike. Največ jih je v zvezni vrsti in napadu, zato v francoski prestolnici pričakujejo veliko zadetkov.

Verjetni začetni postavi:

Turčija: Volkan Babacan; Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner Erkin; Ozan Tufan, Selçuk İnan; Volkan Şen, Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan; Burak Yılmaz.

Hrvaška: Subašić; Srna, Ćorluka, Vida, Strinić; Badelj, Modrić, Rakitić; Brozović, Perišić; Mandžukić.

Poljska – Severna Irska ob 18.00 (Nica – skupina C)

Robert Lewandowski je prvi poljski zvezdnik. | Foto: Robert Lewandowski je prvi poljski zvezdnik. Ozračje pred prvim srečanjem v Nici, ki ponuja številne čare Azurne obale, so nekoliko pokvarili navijaški izpadi. Prišlo je do določenih obračunavanj med Severnimi Irci in Poljaki. Niso bila tako množična, kot med angleškimi in ruskimi navijači v Marseillu, a so poslala Evropi sporočilo, da bi lahko bilo burno tudi v Nici.

Vloga favoritov na igrišču pripada Poljakom, ki imajo v svojih vrstah enega najboljših napadalcev na svetu, Roberta Lewandowskega. V kvalifikacijah je dosegel kar 13 zadetkov in izenačil rekord nekdanjega asa Severne Irske, Davida Healyja. ''Lewandowski je eden od dveh najboljših napadalcev na svetu,'' meni selektor Otočanov Michael O'Neill. ''Severno Irsko odlikuje ekipni duh,'' vrača pohvale poljski selektor Adam Nawalka. Poljaki leta 2008 in 2012 na EP niso dočakali zmage. Je končno napočil čas? Severna Irska ni izgubila že dvanajst tekem zapored ...

Verjetni začetni postavi:

Poljska: Szczęsny; Piszczek, Glik, Pazdan, Jędrzejczyk; Błaszczykowski, Krychowiak, Mączyński, Kapustka; Milik, Lewandowski.

Severna Irska: McGovern; Cathcart, Evans, McAuley; Baird, McNair, Ferguson; Norwood, Davis; Lafferty, Ward. 

Nemčija – Ukrajina ob 21.00 (Lille – skupina C)

Nemci se bodo prvič na Euru predstavili v Lillu. | Foto: Nemci se bodo prvič na Euru predstavili v Lillu. Svetovni prvaki Nemci spadajo v ožji krog favoritov za evropski naslov. Na zadnjih prijateljskih tekmah pred Eurom so si privoščili poraza, a ostaja selektor Joachim Löw trdno prepričan, da bo na tekmovalnih srečanjih, ki štejejo za točke, povsem drugače. ''Ukrajinci imajo hitre krilne igralce, tako da so zelo nevarnih v protinapadih,'' je nemški selektor opozoril na Andreja Jarmolenka in Jevgena Konopljanko, ki sta bila v dodatnih kvalifikacijah za EP 2016 usodna za Slovenijo.

''Nemčija je podobna stroju. Strinjam se z ugotovitvijo Anatolija Timoščuka,'' je redkobesedni ukrajinski selektor Mihailo Formenko opisal tekmeca. Izkušeni Timoščuk ga pozna odlično, saj je pred leti branil barve evropskega prvaka Bayerna.

Verjetni začetni postavi:

Nemčija: Neuer; Höwedes, Mustafi, Boateng, Hector; Kroos, Khedira; Müller, Özil, Draxler; Gomez.

Ukrajina: Pjatov; Fedetskij, Khačeridi, Rakitskij, Ševčuk; Stepanenko, Sidorčuk, Garmaš; Jarmolenko, Konopljanka; Zozulja.

Ne spreglejte