Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 6. 2016,
22.54

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13

Natisni članek

Euro 2016 Francija Romunija

Petek, 10. 6. 2016, 22.54

6 let, 7 mesecev

EP 2016 v Franciji (1. dan)

Debitant na evropskih prvenstvih minuto pred koncem tekme z mojstrovino preprečil veliko senzacijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13

V uvodnem dejanju evropskega prvenstva v Franciji so gostitelji na štadionu Stade de France v St. Denisu z 2:1 premagali Romunijo. Srečanje je v 89. minuti s pravim evrogolom odločil Dimitri Payet.

Odmevi selektorjev po tekmi Francija : Romunija
Kdo je junak tekme Dimitri Payet?

V prvem polčasu sta si tako Francija kot Romunija priigrali izjemni priložnosti, ki pa se nista končali z zadetki. Najprej je v 4. minuti strel iz neposredne bližine Bogdanu Stancuju ubranil francoski vratar Hugo Lloris, deset minut kasneje pa je Francozom vodstvo preprečila vratnica. Antoine Griezmann je lepo sprožil z glavo, a je zadetek in veselje francoskih navijačev preprečila leva vratnica romunskih vrat.

V prvem polčasu tako ni bilo zadetkov, je pa završalo takoj na začetku drugega. Po napaki francoske obrambe je do lepe priložnosti, še druge na tej tekmi, prišel Stancu, ki je znova ni izkoristil. Streljal je mimo gola. Kazen je sledila v 57. minuti, ko je po podaji Dimitrija Payeta romunskega vratarja Cipriana Tatarusanuja preskočil in prestrašil Oliver Giroud. Francijo je popeljal v vodstvo, ki pa ni bilo dolgo aktualno.

Romuni se niso predali in prek izjemno razpoloženega Stancuja prišli do izenačenja. Kot blisk je prodrl v kazenski prostor Francije, tam pa ga je podrl Patrice Evra in sodniku ni preostalo drugega, kot da pokaže na belo točko. Enajstmetrovko je kar sam izvajal Stancu in bil tudi uspešen.

Ko je že vse kazalo na remi in delitev točk, je presenečenje preprečil odlični nogometaš West Hama Payet. Debitant na velikih tekmovanjih je s pravim evrogolom v 89. minuti poskrbel za zmago domačih in preprečil, da bi že na uvodu Eura 2016 videli senzacijo.

Galski petelini lovijo že tretjo evropsko lovoriko. Euro gostijo prvič po 32 letih. Leta 1984 so bili na domačih tleh uspešni, na vrh Evrope pa so se povzpeli tudi leta 2000. Če jim bo uspelo tudi letos, bodo na evropski naslov ponovno čakali natanko 16 let.

V skupini A nastopata še debitantka Albanija in slovenska znanka Švica, ki je prehitela Katančevo četo v kvalifikacijah za EP 2016.

EP 2016 v Franciji (1. dan):

Skupina A:
Francija : Romunija 2:1 (0:0)
Giroud 57., Payet 89.; Stancu 65./11m

Ne spreglejte